Det er jul - det er cool

Skrevet d. 4-12-2018 13:50:04 af Kirsten Øvlisen - Psykoterapeut, Parterapeut

For mange er det ikke så "cool" i julen, måske nærmere lidt koldt på den ufede måde. Vi har ofte så mange forventninger i julen, der skal købes de helt rigtige gaver, bages, pyntes op, holdes julefrokoster, pakkeleg og vanillekranse og marcipan produceres i store mængder. Der skal købes kalenderpakker, ses julekalender. Og en - to - tre HYG. 

Hvordan skal det bliver hjerternes fest, når hjerter ikke spiser marcipan, and og fine gaver? Og hvad "spiser" hjerter egentlig? Hvad "spiser" dit hjerte? 

Nogle gange har vi kvinder travlt med, at have helt check på det hele  - og  manden læner sig måske ekstra tilbage i december, for han tænker - jul, det er da her vi hygger os.

I kommer til at gå skævt af hinanden inden julen er begyndt og det er meget bedre, at blive et "jule-team". Få snakket om, hvad I hver især har brug for, for at det bliver en god jul - hvad er vigtigt og hvad kunne I måske springe over? Har I mindre børn - hvilke traditioner vil I gerne give dem med - og hvilken stemning  - det er stemningen mellem mor og far, der bliver børnenes "julelandskab".

Det er en god ide, at tale ind i juleforventningerne og gøre julen bedre år fra år - istedet for, at I står slidte tilbage i januar med en efterregning på både pengepung og følelser.

 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.