Derfor har vi tendens til at overanalysere

Skrevet d. 11-9-2018 10:58:36 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Vores hjerner er designede til at leve i stenalderen

Se med i videoen her!

Vores hjerner er indrettet til en tid, hvor næsten alting var anderledes. I stenalderen gjaldt det om én ting: OVERLEVELSE. Det betyder, at det var smart at være på vagt overfor potentielle farer, smart at analysere hændelser, for at lære at undgå fare og ubehag en anden gang. Stenalderens verden var en analog og fysisk verden. Man fik få indtryk og de intryk man fik, var som regel vigtige at tage ind, tænke over og handle på.

At leve med en stenalderhjerne i det et hyperkomplekst samfund

Flere og flere kæmper med Stress, angst, depression og andre former for psykisk sygdom og mistrivsel. Det skyldes blandt andet, at vi lidt forenklet sagt lever med stenalderhjerner i en tid, som er hyperkompleks. Verden er ikke blot det vi ser omkring os og de mennesker, som er i vores umiddelbare nærhed. Verden er nu i høj grad digital. Vi får indtryk ind hele tiden og fra hele verden via ny teknologi. Vi får idag mange flere indtryk end tidligere, det er i sig selv en stressfaktor. Hvis vi så ovenikøbet responderer på alle disse indtryk på samme måde som stenalder manden - ved hele tiden at se efter potentielle farer og (over)analysere enhver situation, så går det galt. Virkeligheden idag er, at der er få ting som er virkeligt farligt, men mange ting, som kan skabe ubehag og virke farlige. Derfor er det afgørende for vores psykiske sundhed, at vi lærer IKKE at reagere på alle indtryk, ikke konstantgruble over vores handlinger og fejl. Den vej ender nemlig men sygdom og mistrivsel.

Metakognitiv terapi lærer dig at håndtere dine tanker anderledes

I metakognitiv terapi lærer du, at respondere anderledes på dine tanker og tage kontrollen over din opmærksomhed. Med disse værktøjer ved din side, har chancen for at kunne slippe psykisk mistrivsel eller sygdom stor!

Interesseret i mere? GRATIS FORSAMTALE TILBYDES.
Benjamin Kobborg fra Metahus Terapi og Erhvervspsykologi - metahusdk - tilbyder gratis forsamtale, så du kan finde ud af, hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe dig. Du kan også finde Metahus på facebook og læse mere.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.