Der er mening og håb forude, også når du oplever stress.

Skrevet d. 18-1-2019 16:07:49 af Tina Howard - Stressterapeut, Coach, Mentaltræner, Mentor


Stress og kriser er et signal til at du skal lære dig selv at kende.

Igen.

Og den proces er det hele værd.

En vej ud af stress er ind til dig selv igen. Til din egen autencitet. Og det er en af de dybere meninger med at du alle opleve perioder med stress. Du skal hjem til dig selv igen. Hvorfra du kan håndtere udfordringer eller kriser på en ny måde, med base i et stærkere kendskab til dine værdier, dine grænser og behov. Så du kan træffe nye og bedre valg.

Du udvikler dig hele livet igennem til at udtrykke og udleve mere og mere af dig selv. Nogle gange bliver den udviklingsproces fremkaldt at udefrakommende begivenheder, kriser eller vi opsøger den selv. Nogle gange starter den proces fordi vi oplever stress. Fordi de automatiske adfærdsmønstre, handlestrategier som tidligere hjalp os ikke længere fungerer. Nye sider eller potentialer i dig venter på at blive erkendt, accepteret og integreret.

Den amerikanske psykolog Kelly Mcgonigal, formidlede sin nye viden om stress under sin tedtalk: "Hvordan man gør stress til sin ven?, at de mennesker, der finder sin personlige mening med stress havde betydeligt bedre muligheder for at komme igennem stress hurtigere.

Hvordan vi forholder os og tænker om stress, har en stor psykologisk effekt, når vi er stressede. 

Uanset hvor kritisk situationen kan opleves med symptomer som angst, koncentrationsbesvær, bekymringer for tab og uoverskuelige konsekvenser, så tænk allerede i dag om stress, at der er en mening med det du oplever! 

Igennem faglig hjælp, vejledning og støtte og ved at give dig den tid og hvile, som du behøver, så kommer du igennem til en sandere og mere autentisk udgave af dig selv. Og det er du værd.Stress er en reaktion på det vi oplever som en belastning i vores liv. Især når denne belastning har varet ved igennem længere tid.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.