Den bedste måde at forudsige fremtiden på, er at skabe den

Skrevet d. 13-4-2019 20:51 af Lone Lyngbye - Coach, Mentor

Dette citat af Peter Drucker betyder noget for mig, da det minder mig om, at vi selv har ansvaret for hvordan vores liv er.

Hvem var Peter Drucker?

Peter Drucker var professor og udgav en del bøger om blandt markedsføring og ledelse – så det var måske ikke lige drømmen om at flytte på landet, han havde i tankerne, da han sagde ovenstående ord. Jeg tror, at det var sagt i relation til han professionelle virke.

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Peter Drucker skulle få en karriere som professor i USA (han fik ovenikøbet også en frihedsmedalje af præsident George W Bush i 2002).

Drucker var født i Østrig, men måtte flytte til Tyskland for at få arbejde efter sin uddannelse. Herefter måtte han flytte til London inden 2. verdenskrig på grund af nazisternes fremgang i Tyskland – og endte til sidst i USA. Alt sammen valg, der var med til at skabe hans fremtid. Vejen dertil var nok ikke en dans på roser.


Når vi vælger nyt, må vi også sige farvel

Hvis vi ser bort fra alvorlig sygdom og lignende, så har vi alle muligheder for at skabe det fremtid vi drømmer om. Det er bare spørgsmålet, hvor meget vi vil det.


Lidt om mig og mine valg

Hvis vi ser bort fra alvorlig sygdom og lignende, så har vi alle muligheder for at skabe det fremtid vi drømmer om. Det er bare spørgsmålet, hvor meget vi vil det.

Jeg har det meste af mit haft en drøm om at bo på landet – men det kunne jeg jo ikke, tænkte jeg. Jeg er fra Hvidovre, og her boede hele min familie og en stor del af vores omgangskreds. 

Det virker måske som en lille ting for dig – vi taler jo ikke om at flytte til den anden ende af jorden. Men for en tryghedsnarkoman som mig, var det helt uoverskueligt. 

Vi boede jo godt, med gode naboer, og havde tænkt at vi skulle blive der til vi kunne trille over på det plejehjem, der lå lige overfor. Så det blev ved drømmen.   

Da jeg tog min NLP Coach uddannelse blev det tydeligt for mig, at hvis man ønsker sig noget – og får sat de rigtige mål, så kan det lade sig gøre. Da jeg afsluttede uddannelsen i 2012 satte jeg mig det mål, at vi skulle bo på en gård på landet inden for 3 år. (Min bedre halvdel havde heldigvis det samme ønske). Året efter købte vi vores gård i Borup, hvor vi bor i dag, og er meget glade for det. 

Så det er helt klart, at vi kan skabe vores egen fremtid.

Vil du have hjælp til at sætte de rigtige mål - og nå dem kan coaching hjælpe dig. Jeg er klar til at hjælpe dig med at nå derhen, hvor du gerne vil være.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.