Bliver du fanget af dine følelser?

Skrevet d. 26-6-2019 10:59:42 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Måske oplever du nogen gange at blive grebet af en følelse af f.eks. vrede eller ked-af-det-hed, måske oplever du, at den følelser overtager hele din krop, dine tanker - det er ubehageligt og du har ikke lyst til at have den fornemmelse i kroppen. Måske forsøger du at få følelsen til at gå væk ved at arbejde lidt mere, træne lidt mere, drikke lidt mere vin.....

Følelser fortæller dig noget om, hvad du har brug for - ligesom en advarselslampe i bilen, der blinker og så ved vi, at der er noget, vi skal have kigget på. Bliver du vred, er det fordi dine grænser er blevet overskredet, bliver du ked af det, er det fordi du har mistet noget af værdi. 

Da jeg tilbage i 2014 blev forladt af min mand sad jeg tilbage med følelsen af både vrede og sorg. Sød og forstående som jeg var, skubbede jeg de følelser væk og forsøgte at bortforklare min daværende mands handlinger. Selvom min krop fortalte mig noget andet - den strittede imod og blev anspændt, men jeg lyttede ikke til signalerne.

Gennem mindfulness lærte jeg at acceptere følelserne, at blive i dem og mærke efter hvad de har brug. Kombineret med terapi fik jeg mod til at gå ind i de følelser, der rørte sig inden i mig og mærke efter hvad de handlede om. Vreden havde brug for at få udtrykt at min grænse var overskredet, og at jeg ikke ville finde mig i at blive behandlet på den måde. Sorgen havde brug for at ...... ja det var nok mest accept af tabet og alle de tårer der fulgte med en drøm, der brast.

Sådan kom jeg igennem en af mine livskriser - ved at turde lande i følelserne, mærke på dem og mærke, hvad jeg havde brug for og dermed komme videre i mit liv. Det har været svært og hårdt, men også en kæmpe udviklingsproces - og det er netop det, du kan få ud af at mærke dine følelser; ændringer i dit liv, så du bliver glad for det liv du lever.....

At vove er at tabe fodfæstet en kort stund 
Ikke at vove er at tabe sig selv 


​At få kendskab til sine følelser og have mod til at mærke dem, giver dig styrke og tro på at du ikke nødvendigvis bliver fanget i dine følelser, men at du kan handle ud fra dine følelser, når du ved hvad det drejer sig om - du er ikke følelsen, men du mærker den og den fortæller dig noget!

Vil du gerne blive bedre til at mærke, hvad du egentlig har brug for? Kontakt mig for en uforpligtende samtale.....

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.