3 gode spørgsmål der øger kvaliteten af dit lederskab

Skrevet d. 18-5-2018 15:50:35 af Mette Holm - Coach, Mentaltræner

Tony Robbins siger det. Einstein sagde det. CP Estés taler om det. Kvaliteten af spørgsmål afgør kvaliteten af dit liv. Hvis du er leder, afgør kvaliteten af de spørgsmål du stiller dig selv, og dem, du stiller din organisation, kvaliteten af andres liv.

Jeg har tre spørgsmål til eftertanke:

1/ Hvad har du lært af din vigtigste mentor/inspirationskilde, som du selv har bragt videre?

2/ Hvad er du optaget af netop nu (eller i de seneste måneder), som du brænder for at give videre?

3/ Hvad siger du til dig selv, eller hvad gør du for at samle dig til at håndtere modgang?

Mine tanker, personligt, som de er lige nu:

1/ Modet til at se frygt og frygten for frygt og smerte (eksistentiel) i øjnene giver mig livskraft. Det har jeg brugt de seneste små 20 år i mit arbejde til at hjælpe ledere med at mærke på egen krop, så de forstår, hvad der skal til for at hjælpe de mennesker, de leder, til at være modige, når der sker forandringer. Spørgsmål til mig selv: Hvad har jeg endnu ikke opdaget, at jeg frygter?

2/ Jeg er optaget af fremtidens ledelse og organisationer - og stadigvæk af kvindeligt lederskab. Der er unge generationer på vej, som ønsker noget andet end os-selv-nok, gamle hierarkier og måder at tænke på. Det vil jeg gerne have en rolle i. Mit spørgsmål: Hvad skal jeg være åben overfor, for at være med til at skabe fremtidens lederskab?

3/"Jeg kan, fordi jeg vil" har været mit livsmotto, siden jeg var 16 år. Det er jævnligt til overvejelse og ændrer sig måske i takt med min rolle i fremtidens lederskab. Næste spørgsmål: Hvad nu hvis kærlighed er meget vigtigere end vilje?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.