"2 skridt frem og et tilbage!"

Skrevet d. 16-8-2017 15:19:16 af Jesper Sloth - Parterapeut, Stresscoach, Psykoterapeut MPF, Coach, Supervisor

Mange af de gamle udtryk / talemåder, som de fleste af os kender og anvender i det daglige, indeholder faktisk stor livs klogskab. Det vil jeg prøve at vise her på bloggen henover de kommende måneder.

Jeg begynder med udtrykket "To skridt frem og et tilbage!"

Når vi udvikler os - rykker på noget i vores liv, og når vi knokler med at håndtere udfordringer eller ligefrem kriser, så foregår det altid med 2 skridt frem og et tilbage. Vi opdager, at vi kan gøre noget på en ny måde og prøver det af (2 skridt frem), og så vil der være en naturlig tendens til, at vi trækker os (et skridt) tilbage for at sunde os og "fordøje" det, som de 2 nye skridt har ført med sig. Dermed bliver vi parat til de næste skridt. Vi skal forstå, at alle 3 skridt er lige vigtige og derfor ikke slå os selv i hovedet, når vi tager skridtet tilbage. Ordet "tilbageskridt" er nærmest blevet identisk med noget negativt, og det er synd, når nu alle tre skridt hører sammen i en fin og nødvendig helhed!


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.