Outplacementforløb

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er Outplacement?

Businesskvinde modtager rådgivning fra sin coach om hvordan hun mest professionelt og bedst kan finde nye attraktive jobmuligheder Outplacement er et struktureret forløb for den opsagte medarbejder, hvor en GoMentor partner hjælper medarbejderen med at blive afklaret med situationen og få et fremadrettet, professionelt og handlingsorienteret fokus mod nye jobmuligheder.

Outplacement kan være relevant for alle virksomheder og alle typer medarbejdere, men det er individuelt hvilket forløb og indhold din virksomhed har brug for. Grundlæggende handler det om via outplacement at sikre virksomhedens fundament at komme hurtigt videre på en god og værdig måde for begge parter. For den opsagte medarbejder handler det om hurtigt at komme i gang med et målrettet og effektiv jobsøgning.

Hvis din virksomhed investerer i et outplacement forløb i forbindelse med afskedigelser, signalerer virksomheden, at der tages ansvar for medarbejderens fremtid udenfor virksomhed, og dermed bevares et godt image. Outplacement forløb er samtidig medvirkende til at sikre stabilitet og motivation for de blivende medarbejdere.

Ved et outplacement forløb gennem GoMentor får virksomheden også adgang til krisepsykologer som kan bidrage til at forberede og afhjælpe de ubehagelige følelser som samtalen om afskedigelse alt andet lige vil medføre.

 

Definition af Outplacement

Det sker desværre ofte, at det er nødvendigt at sige farvel til en eller flere medarbejdere. Det kan ske som led i deciderede fyringsrunder eller ved afskedigelse af en enkelt medarbejder. Et outplacement forløb kan sikre en værdig afskedigelse af de berørte medarbejdere og det kan betyde meget for både virksomheden og den opsagte medarbejder.

 

Fordele ved Outplacement

  • Lederne klædes bedst muligt på til afskedigelsesprocessen
  • Utrygheden hos medarbejderne mindskes
  • Opsagte medarbejdere behandles respektfuldt
  • Virksomheden kommer hurtigt tilbage til et ”normalt leje”
  • Hurtig indsats får medarbejderen hurtigt aktiveret med jobsøgning
  • Bedre arbejdsmoral og præstationer under afviklingsperioden
  • Det er ofte muligt at reducere virksomhedens omkostninger, da opsigelsesperioden kan forkortes

 

Få hjælp til outplacementforløb

Michelle Poulsen Glennie Grønne Helle Damgaard Zenna Grundtvig
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til outplacementforløb

Michelle Poulsen Glennie Grønne Helle Damgaard Zenna Grundtvig
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Outplacementforløb

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.