Kronisk stress

Når stress er konstant tilstedeværende i en længere periode af ens liv, kan det medføre en lang række andre problemer for den enkelte. Kronisk stress kan føre til alvorlig depression eller endda misbrug, hvis ikke man er i stand til effektivt at bearbejde det. Når stress når et farligt niveau, kan det overtage ens liv, og udmønte sig i en lang række symptomer. Årsagerne til kronisk stress varierer fra person til person, og kan være forårsaget af mere end en enkelt stressfaktor. Heldigvis at der hjælp at hente i forhold til at blive bedre til at håndtere kronisk stress. Før vi viser hvordan online terapi via GoMentor.com måske kan hjælpe, er her lidt nærmere information om kronisk stress og om hvorfor det er vigtigt at få hjælp inden man mister kontrollen over det.

Årsager til kronisk stress

For meget ansvar kan nemt føre til bekymringer, som kan starte en kædereaktion hvis ikke man forholder sig til det. Når man ikke ved hvordan man skal håndtere stress på en sund og positiv måde, kan det hurtigt vokse sig stort og begynde at overtage kontrollen i ens liv. Forhold kan også føre til stress for nogle hvad enten det er forholdet mellem forældre og børn, eller om det er mor og far der ikke kommer ud af det med hinanden. Der er også adfærdsmønstre – eksempelvis en pessimistisk tilgang til alting – der kan føre til kronisk stress. Uanset årsagen, vil man typisk opleve en lang række symptomer i forbindelse med kronisk stress. 

Symptomer på kronisk stress

Foruden alle de symptomer der følger med andre former for stress, er den primære indikator for kronisk stress, at det fortsætter usvækket igennem længere tid. Som du måske kan forestille dig, kan sådan længerevarende stress føre til mere alvorlige symptomer. Foruden en lang række fysiske og psykiske symptomer, medfører kronisk stress også en risiko for svær depression eller måske endda et hjerteanfald. Hvad enten symptomerne er fysiske eller psykiske, kan de begynde at overtage ens liv. Det er en god idé at få hjælp før kronisk stress bliver et stort problem.

Få hjælp til kronisk stress

GoMentor.com’s tilknyttede specialister tilbyder online terapi der kan hjælpe dig til at blive bedre til at håndtere stress på en sund måde. Udover adfærdsterapi, har vi også tilknyttet coaches der kan hjælpe med praktiske råd til, hvordan man bearbejder stress på konstruktiv vis. Stress kan hurtigt ryger ud af kontrol, hvilket kan have alvorlige følgekonsekvenser. Men før det sker, så lad vores tilknyttede terapeuter vise, hvordan de kan hjælpe dig til at overkomme stress. Online rådgivning omkring hvordan man overvinder stress er vigtigt, før man mister kontrollen over det.

Definition af Kronisk Stress

Kronisk stress defineres som det, at have problemer med stress i længere perioder, så man mister evnen til at slappe af. Psykoterapi kan hjælpe en til at håndtere alle aspekter af kronisk stress 

Symptomer på / Grunde til Kronisk Stress

  • Spændte muskler
  • Depression 
  • Hjerteanfald
  • Hovedpine
  • Migræne
  • Søvnløshed 
  • Panikanfald 
  • Angst

Find hjælp til Kronisk stress

Hanne Ellegaard Carsten Hjorth Niels Urup Nielsen Hamid Farah Bakhsh Lene Lykke Fugl
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Kronisk stress

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.