Familiestress

Stress er nok et velkendt fænomen for de fleste familier, men det der er vigtigt er, hvordan man håndterer stress internt i husstanden, eller endda stress der relaterer sig til fjernere familiemedlemmer. Årsagerne til stress varierer fra familie til familie, men der er elementer der typisk går igen. Alt for ofte er forventningerne til hinanden for høje (endda urimelige), og det er en af de typiske årsager til stress internt i familien. Men selvom symptomerne på familiestress begynder at opstå, er der dog stadig håb forude. Med GoMentor.com som platform, tilbyder vores tilknyttede specialister terapi, som kan hjælpe familier til at blive bedre til at håndtere stress.

Årsager til familiestress

Den specifikke kilde til familiestress kan måske være forårsaget af naturlige årsager, eksempelvis dødsfald i familien, eller andre store følelsesmæssige eller traumatiske oplevelser. Økonomi er et andet forhold der forårsager stress for mange familier. Når der opstår pengeproblemer, kan de være med til at splitte en familie ad. Sundhed eller arbejde er to andre typiske årsager til familiestress. De konkrete omstændigheder varierer fra husstand til husstand, men når symptomerne på familiestress begynder at opstå, bør det have høj prioritet et få hjælp til at løse det, inden problemerne vokser sig store og udmønter sig i flere problemer – lige fra alvorlig depression til misbrug. 

Symptomer på familiestress 

Den mest almindelige indikation på, at der er for meget stress i familien er, at der altid er travlt, og aldrig er tid til at slappe af, ligesom man heller ikke tilbringer tid sammen som familie. Måske stopper man med at spise sammen, eller spiser meget hurtigt for derefter at gå hver til sit. Det kan medføre store frustrationer for samtlige familiemedlemmer. Når der konstant er en hektisk stemning i husstanden, kan det have en negativ indflydelse på hvordan husstanden fungerer. Men selvom der måske ikke er nogen magisk formel der kan få stress til at forsvinde – især ikke i det 21. århundrede – er der mange teknikker til, hvordan man håndterer stress, man kan lære sig. Adfærdsterapi kan måske tillige være gavnligt. 

Få hjælp til familiestress

Online terapi via GoMentor.com kombinerer kompetencerne fra veluddannede terapeuter med Internettets egenskaber, så man kan få omfattende coaching i hvordan man bedst muligt håndterer stress. Hvis man har brug for terapi kan man også få det. Med ordentlig vejledning og støtte kan man blive bedre til at bearbejde stress, og få ens familie til at fungere bedre. Når man ikke bearbejder familiestress kan det føre til øvrige problemer. For nogle vil det måske være en langsom proces, men familiestress har det med at splitte familier. Med GoMentor.com som platform kan familier få praktiske råd og værktøjer, som kan være med til at afhjælpe familiestress på en sund og konstruktiv måde.

Definition af Familiestress

Familiestress er et negativt følelsesmæssigt stadie, der er forårsaget af familieproblemer. Hvad enten der er problemer med forældrene, skænderier mellem søskende eller andre forhold, kan familie være en af de primære årsager til stress i den moderne verden. Terapi kan være med til at gøre det nemmere at håndtere stress forårsaget af familien. 

Symptomer på / Grunde til Familiestress

  • At undgå familiemedlemmer
  • Frustration 
  • Ikke at være i stand til at slappe ad
  • Hurtige måltider sammen
  • Alle i husstanden isolerer sig på deres værelser
  • En konstant følelse af påtrengende nødvendighed

Lider du af familiestress?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Sunny Stargaard Doris Skovrup Lene Ulstrup Maybrit Grundsted
km fra

Få hjælp til familiestress

Lider du af familiestress?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Sunny Stargaard Doris Skovrup Lene Ulstrup Maybrit Grundsted
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Familiestress

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.