Incest

Det er vigtigt at understrege, at der ikke findes entydige signaler for, om et barn har været udsat for et seksuelt overgreb. Det er derfor utrolig svært at opdage seksuelle overgreb på børn. Der er selvfølgelig tegn og reaktioner som man skal være opmærksom på.

Det er ikke nødvendigvis enkelt at gennemskue en adfærd, der indikere, at barnet har været udsat for et eller flere seksuelle overgreb. Børn er forskellige og udtrykker sig forskelligt. Nogle er mere direkte end andre, men de vil alle være præget at det, de har været udsat for, på den ene eller den anden måde.

Nogle børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, vælger at betro sig til en voksen, de har tillid til. Her er det vigtigt at tro på barnets udtalelser. Men ofte fortæller børnene det indirekte og antydningsvis. Lad den voksne, der har den bedste kontakt til barnet, tale med barnet og spørge åbent ind til det, barnet siger. Det er meget vigtigt ikke at "pumpe" eller afhøre barnet. Lad være med at lægge din egen bekymring ind i spørgsmålene til barnet. Spørg naturligt.

Mange børn vælger dog at tie helt om overgrebene, og man skal derfor kende signaler, man bør reagere på, det kan f.eks. være: Irritation eller blødninger ved kønsorganer, Ufrivillig vandladning og afføring, Psykosomatiske symptomer, søvnløshed og mareridt, ændring af adfærd, modvilje mod at være sammen med en bestemt person. Selksuellet overgreb er en meget alvorlig ankalge. Det er derfor også vigtigt ikke at dømme nogen, før det er bevist, da det kan have fatale konsekvenser, hvis man er uskyldig. 

Definition af Incest

Når et seksuellet overgreb foregå indenfor familien er der tale om incest. Hvis forældre eller stedforældre misbruger en datter eller søn er der tale om incest. Incest er også seksuelt misbrug mellem søskende.

Symptomer på / Grunde til Incest

Det er vigtigt at understrege, at der ikke findes entydige signaler for, om barnet har været udsat for et seksuelt overgreb. Symtomer der kan forkomme er:

  • Irritation eller blødninger ved kønsorganer 
  • Ufrivillig vandladning og afføring 
  • Mavepine eller hovedpine 
  • Umotiveret gråd 
  • Angstreaktioner 
  • Utryghed 
  • Søvnløshed og mareridt 
  • Ændring af adfærd
  • Manglende koncentration
km fra

Find hjælp til Incest

Annika Joensen Alexandra Trzebuchowska Annelise Lindum Maja Nissen Pia Nielsen

Del dette oplæg med dine venner og netværk