Fysisk mishandling

Fysisk mishandling  er den oftest anmeldte form for mishandling, som regel fordi det er svært at holde skjult. Fysisk mishandling er et alvorligt problem, der kan påvirke hvem som helst. En mishandler søger aktivt at skade andre, på forskellige måder. Oftest igennem slag, spark og ruskning, men det har igennem tiden vist sig, at det kun er mishandlerens fantasi der sætter grænser for, hvordan man kan påføre andre skade. Fysisk mishandling kan resultere i både mindre og store skader, og vil også ofte medføre en frygt-mentalitet hos offeret, som kan være svær at komme over.

Sådan opdager du fysisk mishandling

Selvom logikken siger, at fysisk mishandling vil være den form for mishandling, som er lettest at få øje på, kan det stadig være svært at vide sig sikker.  Ofte vil mishandleren sikre sig, at der ikke forvoldes langvarende skader på synlige steder af ofrets krop. Og hvis det skulle ske, at man får tydelige mærker, kan man næsten altid dække over med en fiktiv historie om en ulykke eller lignende.
Ofte vil ofrene for fysisk mishandling have levet i et mønster af smerte og frygt igennem så lang tid, at de oplever det som naturlig frygt at opdaget, og derved stå overfor den straf som mishandleren nu engang ”udmåler”. Og hvis ikke ofret klager sin nød, kan det ofte være næsten umuligt at bevise fysisk mishandling.  Der findes dog nogle indikationer på, at man står overfor et tilfælde af fysisk mishandling, herunder mærker på kroppen, som ikke rigtig kan forklares. Gentagne tilfælde af skader kan også indikere fysisk mishandling, ligesom en manglende lyst hos offeret til at fortælle om sine skader også kan pege i den retning.

Farer ved fysisk mishandling

Fysisk mishandling der står på igennem længere tid, er et alvorligt problem. Oftest eskalerer misbruget over tid, hvilket betyder, at jo længere mishandlingen står på, jo større er risikoen for, at offeret ender op med alvorlige skader. Fysisk mishandling kan let føre til brækkede knogler, voldsomme mærker på kroppen, brandsår, indre skader, hjernerystelser og sågar død. Desuden kan de følelsesmæssige ar ved fysisk mishandling være både alvorlige og voldsomme. Frygt, skam, fornægtelse og voldsom skade på ens selvværd er alle almindelige og sandsynlige følelser i forbindelse med fysisk mishandling.

Sådan håndterer man fysisk mishandling

Fysisk mishandling er et alvorligt og presserende problem, som ikke kan løses med en magisk pille eller et par enkelte psykologkonsultationer. Fysisk mishandling har alvorlige og ofte langsigtede konsekvenser, både for mishandleren og for ofret. Hvis et offer formår at få løsrevet sig fra situationen, vil dette ofte kræver en både dramatisk og fuldstændig omlægning af ens situation, hvilket kan være meget udfordrende. De føler måske, at de fortjener at blive mishandler, eller at mishandleren er den eneste person i verden der bekymrer sig om dem. Nogle fornægter måske endda, at misbruget overhovedet har stået på. Det kan være en lang og opslidende proces, at forstå og bearbejde hvad der er overgået en. Mishandlere har også ofte brug for vejledning, så de kan lære at forstå roden til deres opførsel, og forhåbentlig få styret sig selv i en anden, bedre retning. Her hos GoMentor.com ved vi, at intet af dette er let. Vores tilknyttede behandlere er her til at hjælpe dig med, at få styr på situationen, og bearbejde den.

Definition af Fysisk Mishandling

Fysisk mishandling er påføringen af en hvilken som helst fysisk smerte, fra en person på en anden.

Symptomer på / Grunde til Fysisk Mishandling

  • Uforklarelige mærker på kroppen
  • Gentagne skader som ikke kan forklares
  • Man humper, brækkede knogler og blå mærker
  • Gamle ar og adskillelige skader gennem tiden

Find hjælp til Fysisk mishandling

Jeanne Holten Møller Hafdis Æ. Hougaard Birgitte Ibsen Niels Urup Nielsen Charlotte Friborg Due
Prøv online terapi gratis i 3 dage