Skrevet d. 18-1-2016 10:05:02 af Cleoh Dharma Søndergaard - Psykolog, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Mindfulness instruktør, Parterapeut, Traumeterapeut
Jeg hedder Cleoh og jeg er uddannet psykolog og sexolog. Jeg arbejder meget med relationsproblemer, depression, angst og præstationsangst - men fælles for alle er selvudvikling og livskvalitet.
I denne video tager jeg udgangspunkt i en klient jeg har haft (anonymt). Det gik op for mig at mange af de problemer han har haft i starten af ugens forløb og det han nåede frem til og den udvikling han var igennem og den lykke han nåede er fælles for rigtig mange klienter. Han var meget bekymret, han følte sig meget lille i sig selv, han kunne ikke være helt til stede i sine omgivelser, han fokuserede meget på hvad andre tænkte om ham, han var meget konfliktsky - det gik også ud over hans livskvalitet i forhold til det problem han havde. Der var et mønster fra gamle dage som vi talte igennem. Det gjorde at han blev mere tilpas i sig selv og sin krop, men først og fremmest fik han et bedre selvværd. Han fik en bedre livskvalitet og han fik evnen til at være til stede i verden med sig selv. Det er der rigtig mange der har til fælles uanset hvilken problemstilling de kommer med.
Mange har tanker med i baggagen som ikke er gode for dem. De gør deres livskvalitet dårligere. Det kan være bekymringer om fremtiden, det kan være irritation som går og ulmer op - man er måske anspændt i skuldrene. Det kan være man har svært ved at styre sine tårer. Måske man græder i situationer hvor det kommer bag på en eller at man slet ikke græder.
Man kan gå hen at blive for selvbevidst og hele tiden holde fokus på hvordan man reagerer. Det kan ende med at blive helt mekanisk det man gør. Så når man kommer i terapi har de fleste behov for at være frie i dem selv og bare brænde igennem som den man er. For man ved godt at det ikke er rart at bekymre sig hele tiden eller holde sig tilbage.
Når man er ude af terapien og får afsluttet et forløb og man er glad og har udviklet sig, er der også mange fælles træk ved det. Man kan mærke sin krop bedre, man kan mærke sin mavefornemmelse og hvad ens hjerte har brug for. Man smiler på gaden, man sænker skuldrene, man bekymrer sig mere og er mere til stede i tilværelsen. Det andet gode ved at komme positivt, glad og lykkeligt ud af et terapiforløb er at man er mere afslappet. Bl.a. i sin tillid til omverdenen og at andre vil en det godt. Man stoler på at ens kæreste elsker en. Man har energi til at give og fokus på hvad man kan give andre i stedet for kun hvad man kan få. Man har tillid til universet. Hvis man begår fejl, straffer man ikke sig selv over det - man accepterer at man har gode og dårlige dage.
Se min video ovenfor, for at få det hele med.