Stress, en sund reaktion på et usundt miljø.

Skrevet d. 28-2-2018 22:31:50 af Carina Højris Nordberg - Psykoterapeut MPF

 - Stress handler om at være overvældet, uden tilstrækkelige ressourcer til at klare de krav, man enten selv eller andre har sat.

Stress der kommer og går er en naturlig del af livet. Som udgangspunkt er stress en helt naturlig fysiologisk respons på situationer, der opleves potentielt farlige eller hvor vi skal yde ekstraordinært. Det er den langvarige og kroniske stress som er opslidende for vores krop. Stress er i dag noget som mange oplever på et tidspunkt i større eller mindre grad. Selvom symptomerne er mange og kendte, kan det være svært at lytte til egen krop og stoppe op i tide, før det er for sent.

Symptomer på stress kan blandt andet vise sig som:
Hjertebanken
Hovedpine
Søvnløshed
Hyppige infektioner
Koncentrationsbesvær
Glemsomhed / fraværende / kort lunte
Knugen i brystet og maven.

Det er altid en god ide at tale med egen læge, hvis du oplever symptomer på stress, også for at udelukke andre årsager.
Stress er ikke en sygdom, det er alt der følger med den langvarige stress som gør os syge.

Jeg vil vove påstanden, at stress er sund reaktion i et usundt miljø. Det er basalt set vores intelligente krop der prøver at råbe os op.

Stress handler om at være overvældet, uden tilstrækkelige ressourcer til at klare de krav, man enten selv eller andre har sat.
Jeg oplever klienter i min praksis som har opdaget sine stress symptomer for sent, hvilke kan have store konsekvenser i deres privat- og arbejdsliv.
Op til hver 4. sygemelding i Danmark skyldes stress, svarende til 35.000 sygemeldte danskere hver dag. Ifølge WHO vil stress være en af de væsentlige kilder til sygdom i 2020.

Hvis du har symptomer på stress eller allerede er sygemeldt med stress, kan terapi være en hjælp og støtte. I terapien arbejder vi med, at du kan blive i stand til netop at træffe de valg der skal til for at finde ”balancen”, så du kan leve dit liv uden stress.
Du er velkommen til at kontakte at kontakte mig, og høre hvordan samtaleterapi kan hjælpe netop dig.

 

Carina Højris Nordberg
Psykoterapeut MPF

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.