Nytårsfortsæt i 2019? Personlige forandringer sker lettest, når du forstår dig selv!

Skrevet d. 5-1-2019 12:35:59 af Birgitte Grønbech - Psykoterapeut MPF, Parterapeut, Stressterapeut

Ægte forandring sker - ikke - når vi bliver til dem vi ikke er, men når vi bliver til dem vi er! Den paradoksale teori om forandring tager fat i noget essentielt. For vi er nok mange der har stået med klare nytårsfortsæt om vægttab, rygestop, mindre stresset arbejdsliv osv, der ikke er blevet til noget. Måske bare få uger efter at vi var kommet i gang med den nye sunde livsstil. Hvorfor er det så svært at blive på det spor, vi så gerne vil køre på?

Måske er det mindre kompliceret end du tror? Det handler i høj grad om at kunne forstå dig selv og give dig selv lov til at spore sig ind på kernen til at gøre det du ellers ikke ønsker: at spise for meget, ryge, være for stillesiddende, arbejde for meget, skælde ud på dem du elsker osv.

Ved at skabe et trygt samtalerum sammen med en professionel coach eller psykoterapeut får du/I mulighed for at takle forandringerne på en bæredygtig måde. Med respekt for den person du møder i dig selv (og din partner i parterapi). Med alt hvad du bærer af fx smerte, skam, glæde, ressourcer og drømme. Med en større forståelse for de følelser, der ofte er grunden til at du afsporer dig fra dine intentioner om at forandre livsstilen.

Hvis du oplever gentagelser af problematiske situationer, så kan det være grunden til at gamle følelser får dig til at vende tilbage til de gamle velkendte belønningsmekanismer og adfærdsmønstre. Giv ikke op, men find en mere bæredygtig vej til forandringerne i 2019, så får du bedre den trivsel og selvledelse, der kan holde dig på sporet til den livsstil der er bedst for dig (og måske din partner).

Mange gode nytårsønsker

Birgitte Grønbech

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.