En genvej til at opleve forandring

Skrevet d. 4-5-2015 10:39:34 af Anne Bräuner - Psykolog, Hypnoterapeut

Idag bruges hypnose til en bred vifte af psykologiske problemstillinger - det kan være alt fra angst/fobier, depression, stress, bearbejdning af svære oplevelser mv.

Hypnose er en tilstand alle mennesker kan gå ind i. Det kan minde om at dagdrømme, hvor man via forestillingsevnen genkalder sig forskellige oplevelser eller bare forestilller sig de ting, som man ønsker sig for fremtiden.

Det er min oplevelse, at det der gør hypnose til et særligt effektivt redskab er, at det hjælper os til at komme i kontakt med positive oplevelser og heraf positive sider af os selv. I hypnosens afspændte tilstand er vi nemlig mere modtagelige overfor positive forslag/indtryk og oplevelser. På den måde kan man sige, at ens selvkritik er mere slukket i den tilstand. Jeg taler tit med mine klienter om, hvem de er og hvordan de agerer, når de ikke er bekymret eller har høje forventninger til sig selv eksempelvis. Når man via hypnose ser disse billeder af sig selv som bekymringsfri, kan det virke mere overbevisende og styrke ens tiltro til sig selv, fordi man oplever det frem for kun at tale om det.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.