Vil du diagnosticeres eller vil du hjælpes?

Skrevet d. 26-10-2018 07:44:11 af Søren Klein - Coach, Supervisor, Mentor, Mentaltræner, Psykoterapeut

Mange kunder henvender sig og vil gerne have hjælp til en “diagnose”, jeg tror at jeg har ADHD, lider af skizofreni, kleptomani, personlighedsforstyrrelse OCD m.v. Alle sammen betegnelser, der putter dig i en ”kasse”. Det er lidt lige meget om man rammer den rigtige bogstavkombination, for du skal have hjælp under alle omstændigheder til at håndtere de problemstillinger der er vigtige for dig, med udgangspunkt i dine problemer og dine behov.

Jeg har et eksempel med en familie, der havde brugt 3 år i systemet, på at konstatere at datteren havde ADHD, da diagnosen var stillet, havde man brugt en masse tid og energi på at få et stempel på 4 bogstaver, men var ikke gået i gang med at løse problemerne. Efter kort tid hvor vi havde fokuseret på løsninger på problemerne i familien, skolen og i datterens sind og givet familien nogle redskaber til at bruge i dagligdagen, fungerer datteren fint i familien, i skolen og i sociale sammenhænge og livet kan leves videre med fokus på løsninger og ikke diagnosticeringsbogstavleg. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.