Svagt at jeg må søge hjælp til mine problemer!

Skrevet d. 11-11-2015 14:37:45 af Vivian Lund Hansen - Psykoterapeut, Stresscoach, Coach, Mentor, Mindfulness instruktør

Det er sørgeligt nok, holdningen hos et flertal af mine klienter, når de tungt sætter sig i klient stolen, overfor mig. Sørgeligt, fordi intet kunne være mere forkert!

Her er et lille regnestykke fra den virkelige verden:

Ud af alle de mennesker der går rundt derude i det "virkelige liv", har næsten alle noget de fra tid til anden, går og tumler med. Det er udfordringer i alle størrelser. 

En del af dem, ville have godt af at blive kørt på værksted til et eftersyn. Som vi gør det med vores biler, når de ikke rigtig vil starte om morgen, eller motoren hakker i det. Så kører vi på værkstedet, og får noget professionel hjælp til at løse problemet. Men kun en lille andel af alle dem derude, søger professionel hjælp hos en coach, psykoterapeut, psykolog eller andet.

Af dem der så vælger at søge hjælp og møder op, har flere et frafald, når tingene begynder at snerpe sig til i terapien eller coaching forløbet. Det bliver for hårdt, for konfronterende eller de har anden årsag...og de udebliver. Frafald af klienter er almindeligt kendt, uanset om det er en psykolog, terapeut eller en coach, og sådan har det været i mange år. 

Nu er der ikke så mange tilbage - og ud af dem der fastholder et forløb, som har et misbrug oven i hatten at kæmpe med - er der kun en lille procentdel der har en chance for et successfuldt forløb, siger statistikkerne.  

Det vil sige, at de der sidder tilbage i stolen, og gennemfører et forløb, så de kan nå deres drømme, blive deres problemer kvit, og lære at håndtere livet, uagtet hvad det byder dem - det er de virkelig seje! De stærke og modige - fordi det er virkeligheden. Det er ikke et svagheds tegn at bede om hjælp når egne evner og kompetencer ikke længere rækker. Det er ansvarligt og et tegn på styrke.

De virkelige stærke mennesker, er dem der tager sig af sine svagheder. Og at gøre noget man er nervøs eller bange for - det skaber mod.

"Jeg har haft mange bekymringer, men kun de færreste blev til noget" – er et velkendt citat. Det samme gælder for terapi og coaching. Ligesom et flertal kommer og synes de er svage, så er de også overraskende enige om, efter et par gange i klient stolen, at det slet ikke er så slemt som de først frygtede. Og nogle tilføjer - havde jeg bare gjort det for længe siden.

Så går du om tumler med noget, så få dig den hjælp du har brug for. Når du brækker benet, taper du det jo heller ikke op, og siger; "Det skal jeg nok selv finde ud af, det går nok". 

Følelser, tanker og uhensigtsmæssige adfærdsmønstrer m.m. - er bare ikke sådan lige til at tage og føle på, som et brækket ben er - men smerten kan være den samme. 

Book en tid, ring eller skriv trygt - jeg bider ikke ;-)

Vivian Lund Hansen

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.