Stressfri jul i Tivoli

Skrevet d. 11-11-2014 20:47:21 af Louise Rønde - Coach

Det' sørme, det' sandt december. Julen banker på døren. Guirlander, gran og nissehuer nærmer sig med hastige skridt. Hvor end du bruger dine sanser, kan den søde juletid mærkes – helt ind i sjælen. I weekenden var jeg i Tivoli for at se den årlige juleudstilling. Et sted, hvor russisk og nordisk jul mødes side om side. Det var årets første julefix for mig. Straks efter billetten til Tivoli var købt, og jeg stod i Københavns stemningsfyldte have med glitrende lys, kunne jeg mærke roen sænke sig i min krop. Den velkendte julemusik spiller, mens jeg slentrer gennem havens eventyrlige udsmykning og duftende boder. Boder, hvor duften af æbleskiver og glögg dominerer. 

Så hvorfor er det, at denne eventyrlige og beroligende stemning ikke varer ved, ihvertfald for mange mennesker, i december? Hvorfor bliver december kaldt den travle og stressfyldte måned? Hånden på hjertet, har du tidligere år i løbet af december tænkt, at det bliver skønt, når julen endelig er overstået? 

For mange er december og julen en tid fyldt med stress og jag. Vi har store forventninger til det, som vi skal og vil. Vi har mange regler om, hvad en “rigtig” jul er. Traditioner er noget, som man ikke bryder. For nogle er en rigtig jul en jul, hvor der er hjemmebagte småkager, pyntet op til den store guldmedalje, juleklip med børnene og træfældning i skoven. Og vi skal også nå at se alle dem, som vi holder af, for at ønske glædelig jul. 

Ved at være bevidst om, at du ønsker en stressfri december og en stressfri jul, så er der nogle ting, som du selv kan gøre. At være forberedt og sætte forventningerne ned, er med til at skabe overskud, balance og glæde i denne travle tid. Tænk over, hvad der er vigtigt for dig. Ønsker du at bruge din tid på hjemmebag og være i køkkenet, eller ønsker du at uddelegere julemiddagen. Det er bare ét eksempel. 

Her er 3 ting, som du selv kan gøre, for at december og julen bliver den oplevelse, som du gerne vil have. 

  1. Skriv en liste over alle de gøremål, som du har i december.
  2. Slet halvdelen af din liste og vælg derefter de tre vigtigste ting.
  3. Gør det vigtigste først. 

 

Glædelig december 

Louise Rønde

 

PS. Der er altid tid nok. Hvis du føler julestress, så er der for meget, som du gerne vil og skal.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.