Skilsmisser er dyre for samfundet

Skrevet d. 8-11-2014 09:57:41 af Annette Jensen - Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut, Psykoterapeut, Coach, Sexolog, Stresscoach, Mentaltræner, Stressterapeut, Traumeterapeut

Skilsmisser koster samfundet 3 mia. kr. om året.

Ca. 71.000 børn påvirket af skilsmisser om året.

Ca. 200.000 børn bor alene med en af deres forældre, oftest moren.

Så lad os gøre en forskel sammen!

For der er ALTID en grund til, at vi er som vi er og gør som vi gør..

Så bliv bevidst og vælg at leve positivt

At blive et skilsmisse barn er utrolig hårdt og svært. Når barnet så har vænnet sig til at være dele barn vil der stadig være en del udfordringer, som de skal have støtte og hjælp til.

Den uvisse fremtid

Det sværeste for et barn når far og mor bliver skilt, er især alle tankerne om den uvisse fremtid. Hvad skal der ske med mor og far? Kan de snakke sammen? Er det min skyld at de er gået fra hinanden? Hvem skal jeg bo hos? Hvornår skal jeg være hos hvem? Hvem bestemmer hvad? Dette er bare nogle få ud af rigtig mange tanker som fylder barnets hoved, som desværre oftes påvirker barnet i en negativ retning, da det kan være svært at holde focus på b.la. skole, firtidsinteresser m.m.

Statsforvaltningen

Mange forældre søger hjælp til samvær ordning hos Statsforvaltningen, men desværre oplever mange at der er en meget lang sags proces, for nogle optil 2 år, før der bliver truffet en afgørelse. Forældrene bliver indkaldt til møder hos Statsforvaltningen, hvor det er en grim krig med masser af mudderkastning, som for mange kun øger det negative konflikt niveau  imellem forældre, som så går ud over barnet/børnene.

Det er utrolig hårdt for et barn når det skal leve i uvisthed om hvad fremtiden byder. Især når det også kan mærke at mor og far bliver mere og mere uvenner. Børn er meget følsomme så forældre behøver ikke engang at sige noget verbalt, for kropsproget taler sit tydelige sprog.    

En del børn oplever desværre også den ubehagelige situation de bliver sat i, når Statsfovaltningen kalder dem ind og spørger dem ud vedrørende deres forældre og deres relationer med dem, hvorefter børnene bliver tynget med en masse negative tanker og dårlig samvittighed.

Den positive skilsmisse

De seneste år er der kommet en stigende henvendelse i min praksis med forældre, som af flere årsager ikke længere skal bo sammen. Nogle af dem kommunikere okay, men ønsker at få fastlagt en samværsplan hurtig mens det går godt. Andre forældre har desværre et højt konflikt niveau, hvor de slet ikke kan blive enige. Men bare med det at de kan blive enige om at komme til mig og få hurtig hjælp til at lave en samværsplan, har de allerede hjulpet deres barn utrolig meget og ikke mindst dem selv, for mange søvnløse nætter og problemer.

Jeg hjælper forældre med at få lavet en god samværsplan, både hurtig og effektiv, ja oftes samme dag - så er den ligeså gældende når begge forældre har skrevet under efter endt session i min praksis. Det er meget anderledes og en mere positiv oplevelse - end når de har været inde i statsforvaltningen og brugt en masse tid - ja ofte måneder og nogle gange år, måske oveni købet penge på advokater - men det allerværste er alt den smerte som barnet/børnene bliver pålagt i processen.

For det er vigtig at huske jo kortere proces jo færre problemer og skader får barnet/børnene.

Lad mig hjælpe jer, når livet rammer jer på det ømmeste punkt, da jeres børn er det vigtigste I har, så husk at behandle dem med respekt og masser af kærlighed. Husk at deres trivsel er vigtigere end jeres brændte følelser. For det vi har fokus på det vokser, så vi vælger selv om vi har fokus på det positive eller negative.

Positive Tanker fra Annette Jensen

Kognitiv familie og parterapeut samt sexolog

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.