Roser vi hinanden for lidt?

Skrevet d. 8-11-2014 12:42:34 af Ditte Young - Psykoterapeut, Coach

Jeg synes, at vi roser hinanden alt alt alt for lidt i Danmark. 

Og hvorfor gør vi ikke det? Er det pga. janteloven? 

Er det fordi vi ikke er opdraget til det? Er det fordi vi er for indelukkede, som mennesker?

Jeg er personligt selv stor fan af at rose andre mennesker omkring mig; også mennesker jeg ikke kender. Og til dem jeg ikke kender, kan jeg læse overraskelsen i deres ansigter, hvis jeg siger noget pænt til dem,men jeg ser også smilet og glæden i deres ansigtsudtryk.

Det kan være jeg ser en pige med en flot bluse på, det kan være en kollega, som har opnået fremragende resultater, det kan være en veninde, som har gjort noget godt for sig selv, det kan være et menneske, som jeg synes er en god forælder mm.

Husk på, at ros kan give personen man roser:

  • Glæde
  • Selvtillid
  • Kærlighed
  • Omsorg
  • Spejling
  • Selvværd
  • Overskud


Og vigtigst af alt, kan det give personen lyst til at give det videre til et andet menneske. Det kunne jo være, at vi kan hjælpe hinanden til at få glade dage og dejlige øjeblikke. Det tager kun 5 sekunder at sige noget sødt til hinanden og det kan hjælpe én der hardet svært med at komme igennem dagen; måske endda redde en andens dag.

Så giv det endelig videre, hvis I har mod på det..;D

De bedste hilsener Ditte Young

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.