Navigerer du efter dine værdier

Skrevet d. 11-11-2014 20:48:51 af Louise Rønde - Coach

Vil du træde i karakter, så er det en klar fordel at vide, hvor du vil hen, hvorfor du gør det du gør, og hvordan du vil navigere. Få klarhed over dine personlige værdier og navigér efter dem. Det er en klar fordel at handle ud fra ens værdier, fordi det har stor betydning for succes i livet.

Værdier motiverer

Værdier er noget af det vigtigste for os mennesker, og vores værdier er med til at motivere os. Når vores værdier er på plads, så ved vi, hvad der driver os og motiverer os - både i medgangstider og i modgangstider. Som mennesker styres vi af vores værdier, og vores adfærd afhænger af, hvilke værdier vi har højt på vores værdiliste. Rækkefølgen af vores værdier har stor betydning for, hvordan vi lever vores liv, og hvordan vi får succes i livet. Der er ingen rigtig eller forkert rækkefølge, men der er konsekvenser. Når du er bevidst om dine værdier, så vil du være bevidst om de valg, som du gør dig, og hvilke konsekvenser det kan få.

Navigér efter dine værdier

Når du er bevidst om dine værdier, så får du et pejlemærke at navigere efter. Et pejlemærke, som viser retningen i din karriere - og i resten af dit liv. Når du bliver bevidst om dine værdier, finder du frem til, hvad der helt grundlæggende skal være til stede, for at du trives og oplever en glæde ved det, som du gør. Dine værdier får dig til at føle succes, og dine værdier får dig til at handle. Hvis du derimod ikke får indfriet dine værdier, så er der en stor sandsynlighed for, at du vil mistrives og eksempelvis kan få stress.

Vær kaptajn på dit eget skib

Du skal være stolt af dine værdier, og hvad du står for. At navigere ud fra dine værdier og være bevidst om de valg, som du gør, bevirker at du selv er med til at styre retningen i dit liv. Selv små ændringer vil give store forandringer og resultater på sigt.

God fornøjelse

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.