Mangler du overskud i din hverdag ?

Skrevet d. 8-1-2017 17:02:42 af Charlotte Bøttger - Stresscoach, Coach, Mentor

Kender du til at du har presset dig selv for hårdt og for længe?

Sætter du høje standarder for dig selv og oplever at du har svært ved at prioritere og sige fra?

Så er du ikke den eneste.

Mange mennesker der føler at det er egoistisk at fokusere på sig selv, glemmer at fokusere på egne behov. Hvis du aldrig rigtigt får sagt fra, har du til sidst ikke energi og kræfter til det du gerne vil med dit liv og du glemmer dig selv.

Dit overskud forsvinder og følelsen af at være i gang hele tiden, uden at få gjort de ting der betyder mest for dig, dræner dig for energi.

Det er vigtigt at du stopper op og tænker om det er sådanne du vil leve dit liv, eller om du har brug for at gøre noget anderledes. Det første skridt er, at du bliver bevidst om at noget skal ændres.

Du skal lære at passe godt på dig selv. Hvis ikke du passe godt på dig selv bliver det sværere at være noget for din familie og på dit arbejde. Det er vigtigt at du øver dig i at sige Nej og Pyt.

En god sætning du kan starte med at øve dig på at sige er:

“Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig, men det kan jeg desværre ikke lige nu”

Ved at du lærer til at sige denne sætning, får du sagt fra på en god måde og du vil have mere tid og energi til de opgaver du allerede er i gang med.

Du skal indse at du ikke kan og skal nå alt, når du ikke kan nå alt er det vigtigt at du prioritere det vigtigste først.

Skriv de ting ned du gerne vil nå og prioritere dem. Du skal som hovedpunkt kun prioritere de 3 vigtigste ting og starte med den vigtigste af de 3 prioriteringer.

Har du en opgave der er rigtig svær at komme igang med, er det måske den der skal have din største opmærksomhed. Når opgaven er ude af verden, er der mindre pres på dig og du vil føle mere overskud til at klare resten af opgaverne på din prioriteringsliste.

Det er vigtigt at du prioritere dig og dine behov og bruger tid på det der gør dig glad og lykkelig.

Du kan sammenligne det med et batteri der bliver tømt for strøm, hvis det ikke bliver genopladet vil det til sidst være fladt og brænde ud.

Jo flere lystbetonet oplevelser du får ind i din hverdag, jo mere strøm kommer der på dit batteri og desto større bliver dit overskud.

 

 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.