Må man grine og have det sjovt, når man er på arbjede?

Skrevet d. 18-4-2017 10:33:18 af Merete Norup - Coach, Mindfulness instruktør, Stressterapeut

Kan man være professionel og produktiv, mens man griner?

JA! Selvfølgelig!

GLÆDE har et utroligt potentiale og burde være et ”lovpligtig” ingrediens i strategier og målsætninger på enhver arbejdsplads. Glæde, sjov og latter skaber både tillid og åbenhed.  Det giver energi - og den energi giver dig lyst til at yde dit bedste. Når vi har det sjovt sammen, vil vi også automatisk fokusere på de styrker og kompetencer, der ligger hos os hver især, i stedet for på alt det, der ikke kan lade sig gøre.

Desuden mindsker latter og humor risikoen for stress, det giver gode relationer og så smitter det!

Nutidens medarbejdere forventer mere end ”bare” at arbejde. De ønsker fællesskab, teamånd og godt lederskab for at kunne præstere bedst muligt.

Arbejdsglæde og effektivitet udelukker ikke hinanden, men går tvært imod hånd i hånd. Alle undersøgelser viser, at der er en væsentlig sammenhæng  mellem størrelsen på en virksomheds sociale kapital og bundlinjen.

Så der er mange fordele ved at implementere arbejdsglæde:

  • reduceret sygefravær
  • reduceret personaleomsætning
  • øget produktionen
  • bedre intern kommunikation og relation
  • mere generel livsglæde


Arbejdsglæde er jo ikke bare noget man kan bestille på nettet og drysse ud over sine medarbejdere og kollegaer. Det kræver aftaler, commitment og øvelse. Det er en langsigtet investering og det fordrer kontinuerligt fokus.

Så start dagen med et smil og husk at sige godmorgen til dine medarbejdere, ledere og kollegaer. Arbejdsglæde starter hos dig!

Hav en rigtig god dag:-) 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.