MIndfulness er kommet for at blive

Skrevet d. 23-2-2017 14:35:27 af Merete Norup - Coach, Mindfulness instruktør, Stressterapeut

Vores hverdag bliver mere og mere travl. Der forventes mere af os, både fra os selv og vores omgivelser - både privat og på arbejde. Vi skal skabe karriere, have interessante fritidsinteresser, spændende omgangskreds, perfekt hjem, godt sexliv, søde børn, involvere os i forældrebestyrelser og frivilligt arbejde, løbe en maraton, fortsat uddanne os etc.

Ok- måske behøver vi ikke det hele, men der er nok en grund til, at der aldrig har været så mange, der er ramt af stress som nu.

En af metoderne til at forebygge både stress og depressive tanker er mindfulness.

Forskning viser, at mindfulness kan ændre den måde, vores hjerner fungerer på. Det betyder, at vi kan blive mere modstandsdygtige over for de påvirkninger, der kan udvikle sig til stress og depression.

Alle kan være stressede  for en kort periode uden konsekvenser, men langvarig stress nedsætter hjernens medfødte evne til at holde sig sund og rask og øger risikoen for depression. Ny forskning fra Harvard University viser, at mindfulness har en positiv indvirkning på de områder i hjernen, som hjælper os til at reducere stressniveauet i kroppen. 

Mindfulness styrker den del af hjernen, der har betydning for vores orienteringsevne og hukommelse og personer, der dyrker mindfulness jævnligt, udviser mere glæde, energi og større performance.

Mindfulness er mentaltræning, der kan læres af alle og ganske få minutter om dagen, kan gøre en meget stor og positiv forskel!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.