Long distance

Skrevet d. 5-1-2016 13:11:39 af Eva Olesen - Kropsterapeut, Parterapeut, Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

Hjælp til krise ramte danskere som bor langt væk fra en terapeut…

Nu er der god online terapi mulighed for alle udlands danskere som kun behøver adgang til en pc med internetforbindelse.  Dette er en rigtig god chance for hjælp hvis du af den ene eller anden grund har svært ved at komme til en direkte face to face dialog med en terapeut.

Jeg ved af erfaring hvor vanskeligt det kan være for mange at få kontakt med en terapeut som er hurtig til at op fange de væsentlige problemstillinger du slås med. Måske bor du i udlandet eller er gift med en der fx. er udstationeret eller arbejder i udlandet – og du er måske flyttet med og føler tomhed eller ensomhed, Det kan også være du bare har svært ved at komme hjemmefra af andre grunde. Arbejdspres, småbørn, angst for at færdes alene i trafikken: -Der kan være rigtig mange grunde….

Men det er vigtigt du får den rette hjælp i tide og afstand behøver ikke længere at forhindre det.

Måske er direkte terapeutisk kontakt ikke en reel mulighed for dig men det behøver ikke betyde at du er afskåret fra at få effektiv hjælp.

Jeg har i forvejen ti års erfaring med traditionel (oplevelsesorienteret) terapi og nu også en del erfaring med terapi via GoMentor videoløsning som jeg i starten var ret forbeholden overfor. Mine nyere erfaringer har dog lært mig at denne terapi metode faktisk kan noget særdeles vigtig som jeg knap troede muligt:

Vi ved jo at relationen mellem terapeut og klient er altafgørende for om en terapi lykkes. Jeg er nu også overbevidst om at terapi relationen  på en måde forstærkes fordi der er et teknisk ”filter” mellem de to involverede personer – terapeut og klient.   Her tænker jeg fx på (billed- ,- lydkvalitet, skærmstørrelse mv.)

Samt bevidstheden om den fysiske afstand som i en vis forstand beskytter klienten imod for stærk  indflydelse hvis problemet er angst -eller depressions relateret. Men på en måde gør det faktisk selve terapiens ”akvarium” mere præcist uden så meget distraktion som der ellers selvfølgelig forekommer under en terapisession.  Online samtaler har jo længe været en god og selvfølgelig efterhånden mulighed for at holde kontakten med familie og venner som bor langt væk men online samtaler kan faktisk noget som man får oveni.

Man tvinges faktisk i online kontakten til at være mere præcis i sine formuleringer fordi de ikke støttes af kroppens ordløse sprog på samme måde som en almindelig samtale mellem to personer’.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.