Lev livet langsomt med hjertet som kompas

Skrevet d. 29-5-2017 20:51:15 af Malene Sophira Holm - Coach, Mindfulness instruktør, Stresscoach

Lever du livet langsomt? Tillader du dig selv at dvæle?


Efter en lang og sej stressomgang har jeg opdaget, hvor fantastisk det er at leve livet langsomt. Tillade sig at dvæle ved ting. Tillade sig at have få aftaler i kalenderen. Tillade at de fleste aftaler er med mig selv. Aftaler med mig selv for at fylde mig selv op, tage vare på mig, så jeg endnu bedre kan være tilstede og være nærværende, når jeg er sammen med andre. Det føles SÅ godt! 

Lev livet langsomt med hjertet som kompas.


I mange år har jeg levet et liv med 150 km i timen og tusind projekter på én gang. Det var fedt, jeg kunne jo lide hvad jeg lavede. Jeg havde igennem de seneste år skruet en del ned for tempoet, men alligevel sagde kroppen pludselig fra. Det gik jo ellers lige så godt! Jeg forstod ingenting!

Jeg sad midt i at skulle skrive tekster, og det tog tusind år, da jeg hele tiden måtte læse igennem og tilbage for at rette stavefejl. (ja så bæ’r over med mig, hvis der er stavefejl eller skøre formuleringer). Pludselig opdagede jeg, at jeg ikke kunne stave, som jeg plejede. En sms kunne tage ml. 5-10 min. at skrive, da det slet ikke gav mening, det jeg havde skrevet.. Jeg kunne genkende ordene, men ikke meningen med dem. Jeg oplevede midt i at jeg underviste i yoga, at der blev helt tomt i hovedet. Midt i en forklaring, kom der pludselig ingen ord ind i hovedet. Så jeg måtte bare vente, og så lidt efter kom ordene tilbage.. Puha jeg svedte.. da jeg jo samtidig ikke havde lyst til, at der var nogen, der opdagede det.. 
Flere gange oplevede jeg, at jeg i forskellige situationer slet ikke vidste, hvad jeg skulle.. Jeg stod en dag med 2 æg i hånden og en pande, det eneste der kom ind i hovedet var, at jeg jo nok skulle noget med det.. men kunne ikke huske hvad…  selvom spejlæg jo er rimelig oplagt..

Men ja hjernen var total udbrændt, fandt jeg siden hen ud af..  Det gav jo bare slet ingen mening for en coach og yogainstruktør bliver jo ikke stresset vel ?!
Men JO alle kan blive ramt af stress ligegyldig profession – fysisk eller psykisk stress – udløserne kan være mange og meget forskellige.

 

Giv dig selv et tidspunkt for dig selv hver dag, hvor du lige mærker efter. #gørnogetgodtfordigselv


Du kan evt. stille dig selv spørgsmålene:

Hvordan har du det?
Hvordan har kroppen det?
Hvilke følelser er der i kroppen?
Hvilke tanker?
Hvor sidder vejrtrækningen? I brystet eller i maven?
Har du hjertet med i alt hvad du gør, eller er der noget, der skal justeres?
Hvad er det, der styrer dine valg? 
Dine eller andres forventninger, eller hvad du selv har lyst til?

Sæt et ur 2, 5 eller 10 min.  og træk vejret ind igennem næsen og helt ned i maven – pust ud  – gentag gerne 10 gange.

Brug dit hjerte som kompas - god fornøjelse 

 

Malene Sophira

 

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.