Leder, giv dig selv og dine medarbejdere en mental pause

Skrevet d. 16-1-2019 17:28 af Marie Hyltén-Cavallius - Coach, Stresscoach, Mentaltræner, Mentor, Stressterapeut, Terapeut, Business coach, MBSR mindfulness instruktør, Metakognitiv terapeut

-Stresshåndtering handler også om at udvikle en ro i fællesskab!


Kort før jul fik jeg besøg af en afdeling fra Svensk Ikea, Älmult. Jeg holdt et kortere oplæg med fokus på de fysiske perspektiver af stresshåndtering og derefter guidede jeg medarbejderne igennem en meeeeeget (!) langsom yogapraksis med afsæt i Yin- og restorativ yoga.  Afdelingslederen havde dette år fravalgt eksterne konsulenter til faciliterin...g i grupper om performance, strategier, visioner og mål. Der havde været travlt op til jul og alle havde mere end noget andet brug for at hengive sig til mental og fysisk ro i fællesskab.


Nogle vil givetvis spørge, hvilken berettigelse denne leders valg måtte have for virksomhedens overordnede målsætning. En virksomhed er jo ikke sat i verden for, at dens medarbejdere skal dyrke yoga sammen!


Nej. Men med arbejdsmarkedets tempo i dag, får virksomheder også et medansvar for sine medarbejderes mentale og fysiske trivsel, som omfatter aktiv stillingtagen til, hvordan et menneske oplader sine batterier. Vi kan ikke blive ved med at drive rovdrift på menneskers ressourcer uden at fylde energi på i den anden ende og give den enkelte redskaber til at fastholde en grad af egenomsorg. Både offentlige og private virksomheder bærer også en del af ansvaret for at lære en medarbejder, hvordan han/hun passer godt på sig selv. Det må vi ikke glemme.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.