Kan man kombinere coaching og terapi?

Skrevet d. 5-9-2016 10:13:58 af Katja Rose - Psykolog, Coach, Psykoterapeut

Hvad er coaching og hvad er terapi? Kan man få en blanding og er den en god idé? Jeg hedder Katja Rose, jeg er psykolog og coach. Jeg tilbyder terapi, coaching og ledelsessparring. Disse spørgsmål er noget jeg gerne vil tale om i denne video og ja, man kan godt få en blanding og ja det kan godt være en god idé. Det afhænger af problemstillingen.

Det at kombinere coaching og terapi kan være en rigtig stærk kombination? Og hvorfor nu det? Jo, de supplerer hinanden rigtig godt. Coaching er fremadskuende og handler om at sætte mål for fremtiden, arbejde med motivation for at nå disse mål, at identificere hvilke ændringer der skal til i hverdagen. Terapien og psykoterapien er mere tilbageskuende. Det handler om at skabe reflektion om ens erfaringer og oplevelser, samt skabe større eller dybere indsigt om hvem man er som person. Det at kombinere de to sikrer at det at strække ind i fremtiden bygger ovenpå hvem man er og hvor man kommer fra. Det forbinder fortid, nutid og fremtid. Man står jo i nutiden og har en udfordring man gerne vil arbejde med. Det er væsentligt at kigge fremad og sætte mål og skabe ændringer nu og styre sit liv i den retning man gerne vil. Det er dog også væsentligt at kigge på hvad det er for nogle erfaringer man har og hvad de har betydet for en og hvordan man tænker om sig selv.

Nogle gange når man ønsker at skabe forandringer kan det være rigtig svært, fordi der er tråde fra nutiden tilbage til ting i ens fortid. Så når man kombinerer coachingen og terapien kommer man omkring det at skabe dybere reflektion om en selv og samtidigt sætte mål og arbejde fremadrettet med at skabe forandringer og styre der hvor man gerne vil hen. Nogle gange, afhængigt af problemstillingen, giver det mening at arbejde at arbejde med enten coaching eller terapien. Men ofte kan man kombinere disse i et eller andet størrelsesforhold. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.