“Its´ the most wonderful (og konfliktfulde) time of the year”

Skrevet d. 3-12-2018 13:39:34 af Mads Fredskilde - Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Terapeut

Kender du også det øjeblik, hvor du har gjort alt i din magt - og med din sparsomme tid og penge -  for at skabe en aften fuld af julehygge og familie stemning, blot for at ende med skrigende unger, brudte forventninger og skænderi med din partner? Velkommen i klubben. Jeg tror de fleste af os har været der.

Julen er ofte den tid hvor vi prøver at genskabe nogle af vores bedste familieminder i vores egne omgivelser, men det lever somme tider ikke helt op til forventningerne.

Alle parforhold er multikulturelle per definition. Vi blander forskellige kulturer og traditioner i nye og spændende (og til tider sprængfarlig) kombinationer. Kultur og traditioner, er den måde vi giver mening til det almindelige og den trivielle hverdag.

I et parforhold eller en familie, har vi muligheden for at skabe en ny kultur sammen, hvor vi kan bringe det bedste med os, og skralde det værste.

For at gøre det, er det vigtigt at tage en tid med din parter for at tale sammen om hvordan i har lyst til at fejre højtider i jeres forhold eller familie nu og her – det er ikke for sent til sådan en samtale.

Her er et par spørgsmål til en god snak?

  •            Hvordan blev der fejret jul hjemme i din familie? (giv hinanden tid til at fortælle historier).
  •            Hvad er dine bedste minder?
  •            Hvad er dine værste minder?
  •           Hvad ønsker du at bringe med til vores liv/familie sammen?


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.