Hvem er du?

Skrevet d. 11-4-2019 09:25:59 af Bennie Folke Larsen - Coach, Terapeut

Et ofte stillet spørgsmål, men kan du svare på det?


Når du bliver født, er du ubetinget og uendelig kærlighed og intet mindre end det. Og det bliver du ved med at være til du dør. Hvorfor er vi mennesker så, så forskellige ?

Svaret ligger i utallige påvirkninger fra vores miljø, og den omsorg vi får fra vores nærmeste. Og ikke i en så stor del af generne, som mange påstår. Opførsel, adfærd og den personlighed vi udvikler, har i en størreste grad noget at gøre med miljø og de personer vi har omkring os. Gener har selvfølgelig indflydelse b.la på vores temperament og sensitivitet. Og det har stor indflydelse på hvordan vi oplever vores omgivelser og miljø.  I 1990 var der et hold af forskere, fra University of Texas, som påstod at de havde fundet et gen for alkohol, og nu ville det i løbet af få år være muligt at kurere alkoholikere. Det viste sig bare at være en misforståelse. Forskerne havde udtalt, at de måske havde fundet det gen. Men det viste sig ikke at være sandt. Journalisterne i USA havde dog allerede på det tidspunkt offentliggjort det som en sandhed. Ser vi på samfundene i den vestlige verden, så er der ikke blevet færre alkoholikere eller stofmisbrugere, tværtimod. Men påstår vi afhængigheden ligger i generne, så kan vi klassificere det som en sygdom. Den prøver vi så at behandle med medicin til stor indtjening for medicinalindustrien. Men hjælper det? Det ser ikke sådan ud. Er samfundet blevet mere stresset de sidste 20-30 år, eller er afhængighedsgenerne pludselig eksploderet? Gener ændre sig ikke over 20-30-50 eller 100 år (medmindre de muterer). Jeg vil påstå, at de personer, som er kommet ud af deres afhængighed, ikke blot har brugt deres vilje og styrke, men  kombineret med omsorgsfuld hjælp/terapi. For de hårdeste ramte har nødvendigheden, for at blive afvænnet, været en kort periode med medicin, som de til sidst er sluppet helt af med. Hvad siger alt det her så om, hvem du er? Ja personlighed er ikke DIG, men det som har påvirket dig. Kan du ændre personlighed? Ja, det kan du. Og det gør du igennem din levetid, nogen mere end andre. Hos mennesker, hvor hjernen muligvis har taget  skade under udviklingen, udvikles der en personlighed, som de ikke selv kan få øje på eller fortrænger. Du kender personer, som du ikke har set i mange år, men hvor du tænker, at han/hun ikke har forandret sig siden sidst. I de fleste tilfælde, ved sådan et møde, giver det en dejlig følelse af både minder og tryghed for noget, som engang var godt. Men der findes osse det modsatte. Der, hvor du ønskede, du ikke havde mødt den person og den personlighed, fordi det har gjort noget ved dig, som du ikke bryder dig om. Vi er ikke herre over vores egen personlighed, før vi bliver voksne nok til at se den og ændre den. Det er fra det øjeblik, du kan gøre det muligt at heale det gamle JEG og finde ind til, hvilken personlighed du heller vil være, eller, som det ypperste, at være dig selv, som er ” Ubetinget og uendelig kærlighed”. Her findes ingen vrede, skam, skyld eller dårlig samvittighed. Kan du mærke det? Det er en fantastisk følelse.

Spørg dig selv hver dag:. Hvem var du tidligere, og hvordan opførte du dig? Tænk over, om du i dag fremkalder den lille person fra barndommen, som er blevet mobbet eller selv mobbede, blevet ydmyget eller ydmygede andre, slog eller blev slået. Vred eller blev udsat for vrede, angst eller blev udsat angst. Jaloux eller blev udsat for jalousi. Det. du er i dag, er det, der skete i barndommen.

Nu det dit ansvar at ændre på det, så svaret på, “Hvem er er jeg” ?, kan føles ægte og autentisk i dag. Målet er ubetinget og uendelig kærlighed.

Dybdegående coaching og terapi hjælper dig med på rejsen.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.