Hvad er Angst, hvilke konsekvenser følger, hjælp at hente aldrig for sent.

Skrevet d. 17-2-2016 14:05:20 af Mette Jensen - Psykoterapeut, ID psykoterapeut

Hvad er ”ANGST”

Hvilke konsekvenser

Hjælp at hente, aldrig for sent

Hvad er ANGST, det er der mange bud på. Hvis vi ser angst som et begreb. Et begreb indeholder ord og samtidig en form for diagnose. Når vi sætter ord på noget, får det en eksistens, hvilke giver sindet ro. Sindet for en bekræftelse på, at det er ”rigtigt” at der er noget galt, og tingene er ikke som de burde være.

Angst mærkes ofte som fysiske smerter i kroppen, i form af sammentrækninger / spændinger. Det mærkes som kramper i hjertet, vejrtræknings-besvær, svedeture, rød i hovedet, hjertet banker helt op i halsen, svimmelhed som nogen gange udvikler sig til besvimelse. DET ER UBEHAGELIGT fortæller sindet os LAD MIG KOMME VÆK!!

Konsekvenser: Lukker sig inde, deltager ikke i større sammenhæng, går tidligere hjem, udser sig flugtveje, er ikke nærværende, bange for ”Angsten” bryder ud.

Der er, selvfølgelig ikke nogen der syntes det er behageligt, det kan vi godt blive enige om. Men hvad er det, der får os til at tro, at ”det skal væk” eller ”vi skal væk” og ikke mødes og gennem leves.

AF DEN ENE GRUND AT VI IKKE HAR LÆRT AT HÅNDTERRE VORE SANSER/FØLELSER I KROPPEN og på den måde adskiller vi hovedet fra kroppen og ”ANGSTEN” lever og sjælen får ikke plads.

Alle os mennesker, har på et tidspunkt (ofte som barn) oplevet en situation hvor vi ikke kunne rumme det vi blev budt, og her er det vigtigt at huske DET ER ALDRIG FOR SENT.

Vejrtrækningen er et af vore bedste redskaber til at forene sind, krop og sjæl da åndedrættet forbinder os til sjælen. Ved, at kunne mestre/rumme det der ER lige NU, kan du klare alt, eller sagt på en anden måde, blive bevidst om hvorfor ANGSTEN opstår, hvad er det der udløser de kropslige symptomer, hvordan hænger det psykiske sammen med kroppen, hvad kan vi bruge kroppens udtryk til, hvad er følelser og sanser for noget. Ved, at blive i ”kroppen”, rumme følelserne, får vi en erfaring. Den erfaring er vores indre kraft- styrke som indeholder alt vi har brug for, til at gå igennem ANGSTEN i stedet for at ”blive” ANGSTEN.

HVAD GØR VI!!

Vi  er vandt til, at klare tingene selv ofte fordi vi leder efter en forklaring (dette foregår i sindet/tanker/hoved) dette kan vi lede efter i det uendelige, jeg kalder det for ”Hamsterhjul”  uden at komme nogen vegne. Eller, SÅ ER DET FORDI VI IKKE HAR LÆRT ANDRE MÅDER AT TACKLE DET PÅ.

Vi går til egen læge, som vi også skal- eller, det er vi vandt til. Når vi har ondt, siger sindet ” vi skal til læge”.

(Vi har et super sundheds-system som er et godt supplement, men kan ikke stå alene, ligesom ID Psykoterapi også har glæde af samarbejdet).

Her er det VIGTIGT at sige, det er ikke forventeligt, at kunne klare ”ANGSTEN” alene, hvis man ønsker, at udvikle sig og leve livet i FRIHED……………..

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.