Humlebien kan ikke flyve

Skrevet d. 11-2-2016 14:16:32 af Vivian Lund Hansen - Psykoterapeut, Stresscoach, Coach, Mentor, Mindfulness instruktør

“Humlebien kan ikke flyve, men den ved det ikke, og derfor flyver den bare alligevel” – det er et af de mest citerede videnskabelige påstande.

 

Nogle gange er alt ikke som man tror det er, eller får fortalt det er – nogen gange er virkeligheden en helt anden.

Humlebien kan nemlig godt flyve, og den flyver uanset hvad videnskaben kommer frem til. Forklaringen er, at videnskaben ikke havde taget højde for at humlebien flaprer ekstra hurtigt, og vrider vingerne, og derfor kan holde sin lille tykke krop i luften.

 

Som klient hos mig kommer du til at forestille dig selv som mange ting. En frugtskål, og en trykkoger, er blot for at nævne nogle få, og den søde historie med humlebien er ingen undtagelse. Den kan nemlig fint sidestilles med det at gå i terapi.

De fleste af os kan “flyve”, vi skal bare tro på os selv, og turde gøre det.

Ikke alt er som vi tror det er, og i terapien bliver vi klogere på os selv. Vi finder ud af, at hvis vi bare flaprer hurtigt nok, så letter vi, uanset hvad andre “kloge” mennesker fortæller os – eller hvad vi fortæller os selv.

Det handler om at lære at tro på- og lytte til os selv. Gør vi det, så er mulighederne i livet næsten ubegrænsede.


Der er en lille humlebi i os alle…

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.