Har du taget en beslutning eller har du taget det første skridt?

Skrevet d. 13-9-2016 12:09:08 af Marlene Isabel Rasmussen - Coach, Mentor

”Jamen, hvor stor er forskellen egentlig imellem at have ’taget en beslutning’ og have ’taget det første skridt’?”, kan du tænke. Der er en kæmpe forskel. KÆMPE!


Der er mange kvikke mennesker, der dagligt træffer super skarpe beslutninger… beslutninger, som desværre ikke kommer til at se dagens lys. Heldigt, hvis det nu drejede sig om dårlige beslutninger, og rigtig ærgerligt, hvis det er en fantastisk beslutning. Er du i tvivl?

Eller går du rundt med en super skarp beslutning, som du ved helt nede i maven, er rigtig? Rigtig for dig. Måske er det en genial beslutning, der ikke alene vil gavne dig, men også nogle mennesker omkring dig.
 

Så længe, du ikke har handlet på en beslutning,
eksisterer den kun inde i hovedet på dig selv.
 


Hvis det er tilfældet, så er der naturligvis mange mulige årsager til, at du ikke har fået rykket på den endnu. Gode og mindre gode forklaringer. Et godt sted at starte, er, at kigge lidt på de områder, hvor tingene allerede fungerer for dig. Lad mig give et par eksempler.

  • Virksomheden, der ikke får bevæget sig ind på en oplagt voksende og profitabel niche, fordi kunderne fra det vel-etablerede marked fortsat melder opgaver ind, uden særlig indsats fra virksomhedens side af. Salget løfter næsten sig selv.
  • Den mellemfornøjede medarbejder, som ved, at drømmejobbet findes ’derude et sted’, men som ikke får ledt aktivt efter det… liiige indtil, der er varslet fyringer i næste kvartal.
  • ’Solopreneuren’, den selvstændige, der ikke får indfriet sine økonomiske ambitioner, fordi ægtefællen tjener rigeligt for dem begge, og ikke får vækstet sin forretning.

 - Alle sammen eksempler på, at noget fungerer, og samtidigt udmønter sig i en form for begrænsning.

Det er én ting at være sikker på, at en beslutning er den helt rigtige. OG dét er vigtigt i sig selv!

Noget helt andet er, at få en beslutning omsat til handling. Det første skridt. For der sker intet, før der er sat handling bag.

Har du truffet en beslutning for nylig eller for længe siden, som endnu ikke er ført ud i livet? Du kan jo overveje om du reelt har taget beslutningen. For er beslutningen taget, hvis du endnu ikke har handlet på den?  


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.