Har du et sted, hvor du finder ro?

Skrevet d. 23-10-2018 11:32:26 af Marie Hyltén-Cavallius - Coach, Stresscoach, Mentaltræner, Mentor, Stressterapeut, Terapeut, Business coach, MBSR mindfulness instruktør, Metakognitiv terapeut

De fleste mennesker har brug for et sted, hvor de kan opleve ro og genfinde deres mentale balance.

 

Jeg har selv et magisk sted ved mit sommerhus i Sverige. Det er noget så enkelt som en badebro ved en sø.

 

Når jeg sidder på den bro og kigger ud over skovsøen, finder jeg altid ind til kernen af det, der er væsentligt for mig. Jeg kan fremkalde en visualisering af den scene på et splitsekund og ved nøjagtig, hvordan den ser ud i al slags vejr og på alle 4 årstider. Det er her jeg skaber overblik og finder fred. Det er her jeg genopretter balance i min krop og i mit sind. Lige der etablerer jeg det nærvær, jeg havde glemt lidt i farten. Det er også den scene jeg fremkalder for mit indre blik, hvis jeg skal tage en vigtig beslutning, eller hvis noget går mig på, for jeg ved, at det sted altid giver mig nogle svar, jeg kan bruge til at komme videre.

 

Fælles for mange af de klienter, der besøger min praksis, fordi de har stress tæt inde på livet er, at de har en en dyb længsel efter at finde ro, men de kan ikke finde ind til den scene deres ro skal udspille sig på. En stresset hverdag har væltet dem omkuld og de har ikke længere adgang til et betydningsfuldt sted, hvor de kan genoplade og hente energi.

 

Et vigtigt redskab i stresshåndtering handler derfor om at genskabe det sted, hvor vi finder ind til nerven i os selv. Der hvor vi tør at give slip, fordi vi ved at nogen holder os. Der hvor vi kan lande i os selv, som dem vi er og vide at det er godt nok.

 

Måske tiden er kommet til at genopdage dit særlige sted?

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.