Godt nyt til kriseramte!

Skrevet d. 22-5-2018 10:23:11 af Lykke Bonner - Psykoterapeut

Der er gode nyheder til dig, der er i krise, er frustreret, trist, forvirret eller bare føler tomhed.


Og hvad er de gode nyheder så??


De gode nyheder er at din krise er et sundhedstegn!


Mit formål her er selvfølgelig ikke at bagatellisere dine følelser - for de er bestemt tunge og hårde at bære rundt på - men tværtimod at anerkende dem og se udviklingsmuligheden i dem.


Personlige kriser

I vores samfund bliver depressive, tunge, triste følelser typisk tolket som ”sygdomstegn” og vi har også selv en tendens til at ville ”af med dem”, at undertrykke de negative følelser og bare være glade og tilfredse og komme videre med vores liv.

I virkeligheden er det tegn på at din psyke forsøger at finde frem til en ny balance. En personlig krise eller et sammenbrud er en del af din helbredelse og er din psykes måde at ”vække” dig på og drive dig videre til et nyt bevidsthedsniveau.

Målet er ikke at OVERVINDE psyken, men at LÆRE DEN AT KENDE. I den proces vil symptomerne forsvinde stille og roligt.


Forstå dig selv

Det er psykoanalytikeren C. G. Jung, en af Freuds elever, som lægger vægt på, at det ikke er symptomerne, angst, konflikt, depression, frygt, skyld, søvnløshed eller lignende, som er hovedproblemet. Det virkelige problem er den person, som oplever symptomerne og det er derfor vigtigt at arbejde med sig selv. At begynde at forstå sine egne mønstre, reaktioner og fortid med henblik på at genoprette balancen.

Jung siger bl.a.:

”Den tilsyneladende uudholdelige konflikt er et bevis på at ens liv er rigtigt. 

Et liv uden indre modsigelser er enten kun et halvt liv eller et liv i det hinsides,

som kun er bestemt for engle.”
C. G. Jung

Omfavn dine kriser

Det er altså vores lod i livet at opleve konflikt, ubalance og kriser. Det er tegn på et LEVET LIV og en mulighed for udvikling.

Så vi mennesker kan vælge enten omfavne vores kriser eller vi kan blive et livslangt offer for dem...

Vil du ikke helst omfavne dem???

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.