God beslutningsevne skaber øget livskvalitet

Skrevet d. 17-5-2017 13:28:57 af Irene Pedersen - Coach, Mentor

Evnen til at tage beslutninger har stor betydning for din livskvalitet, fordi beslutsomhed skaber selvsikkerhed og selvtillid. At tage beslutninger kræver mod. Mod til at træffe store og nødvendige valg, der er afgørende for hvordan du kommer videre i livet -  her og nu og på sigt. Det er ikke hele tiden der er behov for at du skal tage store beslutninger. Men når det er nødvendigt er det vigtigt at kunne det. F.eks. i forbindelse med din uddannelse og karriere, dit arbejdsliv, ønsket om at få - eller ikke få børn. Kort sagt; det er forbundet med beslutsomhed at leve det liv du drømmer om.

Det  er også vigtigt at lære  sine  børn at tage beslutninger. Øv dem  i det i hverdagens små beslutninger. Det vil styrke dem i at tage nogle af livet større beslutninger. Husk at være der for dem når de tager fejl i deres beslutninger - eller er ubeslutsomme. Vær der med to store øre og en lille mund. Med andre ord - lyt til dem.     

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.