Er du pårørende til en med en Psykisk lidelse

Skrevet d. 17-2-2016 14:17:45 af Mette Jensen - Psykoterapeut, ID psykoterapeut

Tilbud til Pårørende

til en Psykisk syg

V/Mette Jensen Certificeret ID Psykoterapeut

 

Kære pårørende

Jeg ønsker, at give et tilbud til dig, der er pårørende til en der har en psykisk lidelse. Et tilbud der handler om dig som pårørende og de personlige udfordringer dette naturligt vil bringe med sig, når den man holder af har en lidelse.

Du vil få mulighed for at få støtte, vejledning samt redskaber til at mestre egne udfordringer i forholdet til dig selv i rollen som pårørende.

Min erfaring er, at som pårørende har man brug for, at blive bevidst om forskellen på at være MEDLIDENDE og MEDFØLENDE, blive bevidst om, hvad der er sygdommen og hvem det menneske er, du reelt holder af, for dybest set at kunne give den omsorg vi ønsker til os selv og vore kære. Vi mennesker kan ikke være MEDFØLENDE hvis ikke vi har redskaberne til, at give os selv medfølelse.

Medfølende mener jeg, at den pårørende får sat ord på og bliver mødt i de følelser der er forbundet til det, at være pårørende til en der har en psykisk lidelse på godt og ondt. Tanker du måske kender kan være følgende ”kan jeg være glad, når min kære lider”, ”kan jeg tillade mig at sige fra”, ”hvordan kan jeg sige fra”,” kan jeg beslutte noget der kun gør mig godt”, eller måske har du brug for, at finde nye veje til, at få mere energi?

Min erfaring:

Jeg har 15 års erfaring i arbejdet med psykisk syge og deres pårørende. Jeg har i 3 år ledet en pårørende gruppe i Frederikshavn kommune under Socialpsykiatrien. Jeg har interesseret mig for de pårørende og beundret det mod og store arbejde i har lagt i den omsorg for jeres pårørende. Et meget vigtigt arbejde.

Jeg vil glæde mig til at møde jer

Du/i er meget velkommen til, at ringe eller skrive om mere information eller uddybende spørgsmål.

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.