Er du lige nu udfordret i dit liv? Har du lært at klare tingene selv?

Skrevet d. 8-2-2018 20:02:21 af Jonas Borup - Psykoterapeut MPF, Stressterapeut, Gestaltterapeut, Coach

Er du lige nu udfordret i dit liv. Har du lært at klare tingene selv? 

 

 

Selv om det gennem de seneste år nok er blevet mere accepteret at søge terapi, oplever jeg stadig at mange bruger tid på at samle mod til at søge hjælp hos en psykoterapeut eller psykolog - "hvorfor kan jeg ikke klare det her selv, når det lader til at alle andre kan!". Det er egentligt lidt pudsigt, for på andre områder i livet søger vi naturligt og glædeligt hjælp når vi har brug for det, så hvorfor ikke her?

 

Det kan handle om, at det søge hjælp, kan være det modsatte end den automatiske reaktion, der kan gå på at klare ting selv: "Ingen kan alligevel hjælpe mig", "hvad skal det nytte", "er der noget galt med mig" kan være tanker forankret i et mønster som dette... Med reaktionen at klare tingene selv kan du, uden du vil det - meget let komme til at fastholde dig selv i en unødvendig svær situation.

 

Mønstre udvikler vi gennem livet fordi de gavner, fordi vi har brug for dem. Over til får de nemt deres eget liv, uden vi lægger mærke til det kan de blive styrende for hvordan vi er i vores liv. Vi kan tale om at mønstrene kan komme til at stå i vejen. Vi får svært ved at se tingene har ændret sig. Svært ved at se det nu faktisk vil være gavnligt og givende netop at søge hjælp. Svært ved at se mønsteret nu faktisk gør mere skade end gavn..

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.