Efterårsdage

Skrevet d. 11-11-2014 21:08:11 af Melinda Marton - Psykolog

For lang tid siden blev efteråret oplevet forskelligt fra hvordan vi opfatter det i dag. Folk var afhængige af den mad, de høstede, så efteråret var sæsonen for overflod, glæde og fest. Efteråret startede også en tid, hvor folk ville mødes, tale, arbejde sammen (vævning, syning, flette kurveosv.) lægge planer for fremtiden, have tid til hinanden...

Et meget vigtigt tidspunkt på året, vil jeg sige, fordi en tid med refleksion og indre arbejde er sådan en vigtig del afvores menneskelige eksistens. Hvis vi ikke sidder ned og overvejer alle de oplevelser vi har haft, hvordan ville vi være i stand til at lære, udvikle og integrere vores erfaringer ....Hvis vi ikke tager tid til at takke for den mad vi spiser hverdag, hvordan kan vi så sætte pris på den? 

I dag, trist nok, efter den globaliserede Halloween glæde (en gammel høstfest) hopper vi lige ind i julestemningen og glemmer de værdi fulde uger med hyggeligt indre arbejde og taksigelse. En verden af reklamer og medier, presser os dels til at købe, til at bruge og dels til at afbryde vores forbindelse til naturen.

Men jeg tror, alle ville have så meget gavn ud af at give en smule mere betydning og bevidsthed til verden omkring os, den virkelige verden, jorden vi lever og går på! Så, kære læser, se op, når du er til fods, og nyd de flotte farver i efterårets træer omkring dig!

Læg mærke til fuglene og alle de småskabninger som skynde sig for at samle deres vinterforråd og kig op på himlen, måske bemærker du de lange spor af fugle som er begyndt deres lange rejse til Afrika. Åbn dine sanser, føl vinden i dit ansigt og duft efteråret. Den følelse af forbundenhed, og »her og nu« er så dyrebar for os alle!

Den får virkelig vores sjæl til at blomstre,  får os at føle os som en del af naturen og bringer os en rolig følelse af fred og harmoni, som stadig er til rådighed for os alle. 

Nyd det smukkeefterår! ♠

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.