Depression og dens budskab

Skrevet d. 17-2-2016 14:01:47 af Mette Jensen - Psykoterapeut, ID psykoterapeut

Depression

Og dens budskab

Af Certificeret ID Psykoterapeut Mette Jensen

Depression opstår når man mister meningen med livet. Mening med livet er et af menneskets eksistensvilkår.

Vi mennesker går igennem faser af vores liv hvor vi forandre os, men noget i os forandre sig aldrig og det er, at så længe vi trækker vejret lever vi.

I starten af vores liv er der mange af os der forbinder eksistens med penge, bolig, familie, arbejde, interesser, børn o.s.v altså det der ligger udenfor os selv.

Et dybere eksistensgrundlag er glæden ved sin eksistens alene, glad for, at trække vejret ellers er man jo død. Trække vejret betyder i denne sammenhæng, at trække livet ind dvs. livets åndedræt, andre kalder det for sjælens åndedræt. Mærke sin eksistens, ved at føle sit liv igennem sine sanser. Føle livet og opdage indholdet af sine tanker uden man bliver sine tanker, følelser eller krops fornemmelser men opdager man har tanker, følelser og krops fornemmelser.

Når vi bliver deprimerede lukker vores liv ned dvs. livet i kroppen dør. Inden det sker, har vi for længst lukket ned for vores følelses liv måske blev nogle af vores følelser lukket ned allerede som barn. Følelser der opleves som smerte for barnet vil naturligt blive lukket ned når barnet opdager, at der ikke er nogen voksen til , at støtte sig i sine følelser dvs. at støtte barnet i ,at føle sine følelser og derved opleve anerkendelse af følelserne som eksisterende. Mange af os voksne har oplevet dette i vores liv. Når vi så i vores voksen liv står overfor livets udfordringer på godt og ondt ved vi ikke hvordan vi skal forholde os til vores følelser, og vi har ikke lært at give udtryk for dem. De følelser der ikke får et udtryk stagnerer i kroppen som låst energi. Når energien låser, oplever vi ofte smerter i kroppen.

At føle følelser er lig med at føle eksistens, hvis ikke vore følelser får et liv eksisterer de ikke OG SÅ kommer depressionen med budskabet…….

I Psykoterapi kan du få kontakt til meningen med livet igen, ved at få kontakt til de følelser der er blevet lukket ned, støtte til at føle og rumme dine følelser igen, udvikle de redskaber du har brug for, til at komme videre i dit liv. Lær kunsten om åndedrættets helbredende kraft at kende.

 Lær at lytte igennem dine krops signaler og opdage din krops intelligens. Overvind DEPRESSIONEN og få større indsigt, bevidsthed og få livsglæden og meningen med livet tilbage i en ny version, der føles mere sand for dig.

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.