Bliv Afstresset Nu - 5 ting du selv kan gøre allerede i dag

Skrevet d. 31-1-2016 17:10:54 af Jim Dane - Coach, Stresscoach, Mentaltræner, Business coach, Teamcoach, Masterstresscoach

Oplever du stress i din hverdag som så mange andre og måske ikke lige ved, hvad du skal gøre for at komme af med din stress igen dvs. at blive afstresset, kan nedenstående 5 ting hjælpe dig med fremadrettet at forebygge stress.

 

Her er, hvad jeg selv benytter mig af, for at holde mig stressfri i hverdagen.

 

1. Dyrk motion hver dag: Nej, det er ikke hård motion, men kan være alt fra 5 til 30 min. Det kan for eksempel være løb, svømning, at gå en tur eller hvad der måtte passe dig bedst. Lav f.eks. en aftale med dig selv om, at du skal ta' dit træningstøj på hver dag - ikke nødvendigvis for at løbe en tur - bare det at tage træningstøjet på. Det er nemt og overkommeligt, og du vil opleve, at det gradvist vil gøre det langt nemmere for dig f.eks. at løbe en tur. For hvorfor ikke løbe en tur, nu du alligevel er kommet i træningstøjet? Prøv det. Så begynd med at lave lette og enkelte aftaler med dig selv, og se, hvad der sker.

 

2.  Musik og mindfulness: Reducerer stress, opnår indre ro samt fysisk afspænding, det har videnskabelig forskning har dokumenteret. Søg på nettet/streamingtjenester efter musik af Steven Halpern eller Niels Eje. Kendetegnende for dem er, at musikken er specielt komponeret til at virke afstressende og mentalt stimulerende på dig. Alt du skal gøre er at lægge dig på sofaen i 15-20 minutter om dagen og lytte til musikken.

 

3. Sov godt og nok: Optimalt er 7-8 timer hver nat, kroppen skal restituere. Gå tidligt i seng og læs en bog. Videnskabelig forskning har dokumenteret at  

elektrisk lys og skærmtid ødelægger din nattesøvn. Så nej, tag ikke din computer, smartphone eller tablet med i seng. Motion vil også have en positiv effekt på din søvn, dog ikke lige før du går i seng.

 

4. Slap af: Se en film/tv-serie, læs en bog, lav noget afslappende, det kunne for eksempel være at gå en tur, få massage, aftal med dig selv, at du afsætter x antal timer hver uge, hvor du bruger dem på lige præcis det, du har behov for den dag.

 

5. Prioritér rigtigt: Tænk over, hvordan og hvad du prioriterer i din hverdag, og ikke mindst hvordan vil du prioritere anderledes i fremtiden? Hvem kommer først i dit liv?

 

F.eks. ser din prioritering sådan ud i dag:

1. Min familie

2. Mit arbejde

3.  Mig selv

 

Hvad foretrækker du, og hvad skal der til for at gøre dig afstresset? Den måde, du prioriterer i dit liv, kan både være med til at gøre dig stresset og stressfri.

Hvad er det rigtige for dig?

De bedste hilsner

Jim

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.