Angst

Skrevet d. 11-11-2014 21:19:30 af Mette Schmidt-Kallesøe - Psykoterapeut

For et stykke tid siden modtog jeg nedenstående tanker, oplevelser, erfaringer m.m. fra en venlig sjæl, der havde lyst til at dele lidt af dig med mig. Jeg er dybt taknemmelig og sender det hermed videre til jer. Hvad tænker I?

"I 1976 havde jeg en angst-oplevelse, der varede 14 dage til et halvt år."

Tidsangivelsen fordi en sød pige smilede MEGET varmt til mig efter 14 dage, så jeg i 5 (fem) sekunder glemte angsten. jeg tænkte: så kan den også forsvinde igen om 14 dage, og det kan være det hele værd. Og håbet gjorde resten - sammen med et citat af Søren Kierkegaard:

"Angsten er et intellektuelt problem."

Det er jo indlysende. Naturen er i orden. Jeg er menneske, og repræsenterer unaturen. Unatur er kun i menneskenes verden. Angst er derfor et menneskeligt anliggende, noget der vedrører storhjernen.

Vores hjerne er jo ikke bare et stykke kød eller fedtvæv, der fyldes med informationer.

Den er summen af alle vore erfaringer, og den er summen af vore fortolkninger af disse erfaringer, og den er summen af vores fortolkninger af disse fortolninger og de erfaringer de medfører osv.

Vi er lige så meget programmer, som vi er kemiske processer.

Det er ikke kun medicin, når det kun er medicin. Gener, sprog og kultur følges ad.

Vi har 9 måneders MILJØ som fostre, hvorfor tvillinge-forskning er lettere til grin, hvad angår arvelighed.

Man tog en bums og plantede i en fin skole (igen), og han endte i den bedste femtedel.

  • Vi er historie
  • Vi er kultur
  • Vi er hinandens fordomme

Min angst står nu til min disposition. Jeg kan "ringe den op" - men til hvad nytte...

Nyttig er min magt over den. Jeg tog ikke medicin, fordi piller ikke virker imod tanker, ideologier, kosmologier eller livsanskuelser.

Men jeg fandt ud af, at vi i den vestlige "kultur" lever med en masse forestillinger, vi ikke tror er religiøse, men som virkelig er dets: Vi tror på penges værdi, vi tror på reklamer, vi tror på mediernes vanemæssigt hendrømte billede af virkeligheden.

Selv på kvantefysisk niveau er dette en vittighed. Angst er et intellektuelt problem. Hvis verden skræmmer dig, er der nok nogle, der har bundet dig noget på ærmet.

Livet og døden er lige så lidt forklaret, som kosmos. Kvantefysikere kalder verden en simulation, drevet af bevidsthed - hvis eksistens videnskaben benægtede for få årtier siden. Et hologram. Bevidstheden afgør, hvor og hvornår en partikel bliver andet og mere end blot en sandsynlighed.

Slå det op.

Verden er et intellektuelt teater "

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.