3 gode råd til at få en god start på sommerferien

Skrevet d. 8-6-2017 14:08:07 af Irene Pedersen - Coach, Mentor

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, noget vi alle -store og små - ser frem til og glæder os til. Dog ved vi også godt at det at holde sommerferie og være sammen i familien 24/7 kræver sin mand (og kvinde). Vi skal pludselig til at "skifte gear", finde et andet tempo og en anden måde at være sammen på. Det kræver overvejelser:  

1. Snak med hinanden som forældre ud fra overvejelserne, hvad vil vil gerne (lav eventuelt en brainstorm) og hvad er realistisk. Inddrag børnene i processen ud fra alder. Vigtigt er det,at børnene føler sig hørt og at de er med i beslutningsprocessen. Vær opmærksom på at gøre beslutningsprocessen konkret og overskuelig for barnet. Visualiser gerne beslutninger på en vægkalender eller lignende, så barnet lettere kan følge med i dagene. 

2. Lav aftaler om skærmtid og prioritere at gøre ting sammen (i stedet for at være på ipad og telefon),. Tag en tur til stranden, spil et brætspil,et spil femhundrede, bag en kage eller noget helt tredie....Ferie behøver ikke kun at være bonbonland og tivoli, men kan også sagtens være hverdags aktiviteter som indkøb og madlavning.

3. Vær forberedt på at der opstår konflikter mellem søskende og forældre/børn, selv om det er ferie.I modsætning til hverdagen er der nu god tid til at løse dem. Vær kærlig, nærværende og anerkendende og hold fast, når der er brug for det. 


Jeg ønsker jer alle en fantastisk sommer, med masser af sol og familienærvær. 


  

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.