Gratis hjælp til teenageproblemer

af GoMentor

Sidst opdateret 11-5-2021

Reviewer GoMentor

Både børn, unge og voksne kan være i tvivl om, hvad de skal gøre, når familiens teenager har det svært. Der er heldigvis mange gratis tilbud, hvor man hurtigt kan finde ud af, om der er brug for professionel hjælp og hvordan man kommer videre med det. Hvis du allerede nu er klar til at finde en samtalepartner på GoMentor, kan du længere nede på siden se alle de behandlere, der arbejder med unge og teenageproblemer.

Klik på Udvidet søgning til højre for Vores eksperter. Søg fx efter hjælp i dit nærområde ved vælge postnummer i øverste venstre hjørne og trykke SØG.

Her er en oversigt og links på over de steder, hvor du som voksen eller ung kan henvende dig gratis og anonymt:

Børns Vilkår

Forældretelefonen

BørneTelefonen - Her kan du få hjælp, hvis du oplever problemer i din familie. Du kan ringe på tlf.: 116 111. Dit opkald er anonymt.

BørneBrevkassen og BørneChatten - Skriv til denne brevkasse, hvis du har problemer derhjemme eller chat direkte med en voksen i BørneChatten.

Børn og unge i voldsramte familier - Brevkasse, som du kan skrive til, hvis du er udsat for vold eller har kendskab til vold mod børn og unge.

Mindhelper.dk - her kan du få viden og råd om alt fra kærestesorg og ensomhed til angst og depression. Du kan også skrive til brevkassen, hvis du har brug for et godt råd. Du er 100 % anonym.

Seksuelle overgreb - telefonrådgivning til børn og unge - En anonym telefonrådgivning for børn og unge, der er eller har været udsat for seksuelle overgreb. Du kan ringe på tlf.: 20 77 11 20

Børn med psykisk syge forældre - Her kan børn og unge, der slås med psykisk sygdom i familien, få gode råd. 

Psykisk sårbare unge får hlælp hos Headspace - Rådgivning for unge 12-25-årige, der er psykisk sårbare. Man kan gå ind fra gaden i Roskilde, København, Aalborg, Odense, Horsens og Rødovre og snakke om sine problemer. Professionelle og frivillige hjælper, og der føres ikke journaler.

Etnisk ung i krise - Hvis du er ung med etnisk minoritetsbaggrund, og oplever alvorlige familiekonflikter kan du ringe til rådgivningen på 70 27 76 66 for at tale med nogen om din situation. Du behøver ikke oplyse dit navn - kan kontaktes hver dag, døgnet rundt på 70 27 76 66 eller skrive til deres brevkasse.

Når forældre drikker - Hjemmeside hvor børn og unge, der lever i familier med alkohol, kan chatte med hinanden, få hjælp via brevkassen samt benytte sig af den anonyme rådgivning.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.