Påvirker lavt selvværd din dagligdag?

Skrevet d. 30-6-2016 11:26:18 af Anne Leile - Psykolog

Mange klienter kommer med problemer med et lavt selvværd, som præger deres hverdag negativt. Jeg har haft adskillige klienter, der har haft problemer med selvværdet. Det er et af de psykiske problemer, der kan gøre en stor forskel at behandle og giver efterfølgende høj trivsel.

Bortset fra at lavt selvværd kan være en del af andre psykiske lidelser, vil det dårlige selvværd skabe andre vanskeligheder, både på arbejde og i familien. De fleste vil have svært ved at sige fra overfor andre, og det vil igen påvirke selvværdet negativt.

Der vil være andre områder hvor selvværdet vil spille ind som, fx trivslen i hverdagen, relationer til andre, vil ofte skabe tilbageholdenhed, usikkerhed, isolation mv. Skal man ud at søge nyt job, vil man ofte føle, at ens chancer er små og andre nedgørende tanker. Dermed kommer man til at vise usikkerhed og lavt engagement overfor arbejdsgiveren, og stillingen vil sandsynligvis gå til en anden. Efterhånden vil det lave selvværd præge hele din trivsel, og du reagerer måske med at blive trist og ked af det. Du kommer til at føle at ”du ikke er noget værd”.

Lavt selvværd og stress kan udvikle sig til depression eller angst, og du kan forebygge denne tilstand med at komme i samtaleforløb hos en psykolog, inden du bliver for dårlig.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.