Vil du gøre dig selv en rigtig stor tjeneste, få nedsat dit stressniveau

Skrevet d. 26-11-2015 13:36:44 af Christina Kirkegaard - Stresscoach, Coach, Mentor

Vil du gøre dig selv en rigtig stor tjeneste, så gør en indsats for at få nedsat dit stressniveau.

– Stress er en af de store udfordringer her i 2015. Og det, der blandt andet gør os stressede, er, at vi hele tiden føler, vi er bagud. Bagud i forhold til penge, bagud i forhold til arbejde, bagud i forhold til tid, bagud i forhold til andre. Vi er designet til hele tiden gerne at ville være foran eller i det mindste bare være med, men det er svært i dag. Derfor skal vi blive bedre til at sige fra eller øve os i at sige fra, når vi kan mærke, det hele bliver for meget.

Jeg har lavet en lille øvelse til dig, som hurtigt vil give dig et billede af hvor du befinder dig i forhold til at have for meget lave eller for lidt tid. 

Øvelse: Lav et tidsregnskab
- Der er kun 24 timer i et døgn, så få klarhed over, hvad du bruger din tid på, og hvor lang tid hver ting tager.
- Kig på en dag i dit liv, og find ud af, hvor mange minutter, du bruger på hvad. Sørg for, at du har afsat otte timer til søvn, otte timer til arbejde, og det du ellers skal bruge din tid på, hvad enten det gælder morgenrutiner, møder, indkøb, motion, samvær med familie og så videre. På den måde indser du, hvor meget du har proppet ind på en enkelt dag, og hvad det er, der giver dig en fornemmelse af at være bagud. Dermed kan du blive mere realistisk i forhold til din tid og bedre til at prioritere den.
- Læg derefter tallene sammen, og hvis du ender med et tal, som overstiger de 24 timer, ja, så leger du med ilden.

Hvor mange timer endte du på? Og ved du hvad du vil gøre ved det?

Den gode nyhed er, at du har en enorm kapacitet til at påvirke dit energi-, motivations- og glædesniveau. En bedre balance handler nemlig om at vælge. Så vælg til og fra. For husk i sidste ende handler det ikke om at du har for travlt, men om at du siger JA til for meget. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.