Til dig til som er blevet træt af sammenligninger og aldrig er tilfreds med dig selv!!

Skrevet d. 22-9-2017 14:25:44 af Hafdis Æ. Hougaard - Psykoterapeut, Coach, Parterapeut, Stresscoach, Skilsmissecoach

"kRAM DIN SELVTILLID OG SPARK DIT SELVVÆRD I GANG" !


SELVTILLID ER DET, DU KAN!

Alle kender til følelsen af at tvivle på sig selv, og lavt selvværd og dårlig selvtillid kan ramme os alle.  Der er rigtig mange mennesker, som bruger deres selvtillid i troen på, at det er det, der gør dem noget værd.  Men inderst inde kan de selv være i tvivl om, hvorvidt de fortjener at blive elsket, som den person de egentlig er  -  og ikke fordi de har præsteret noget bestemt.  Vi kender alle til store stjerner,  inden for sport,  musik eller fra film verdenen, som vi har set op til og beundret.  Vi misunder dem for deres mod og styrke.  Vi tror på, at de er så selvsikre og lykkelige, fordi de har "DET HELE"  og intet kan vælte dem !!! 


Har du nogen sinde oplevet, at du sammenligner dig selv med andre, og tror at en anden har et meget bedre liv, virker så selvsikker og garanteret har helt styr på sit liv.  Bor i en lækker lejlighed, har en frisk og romantisk kæreste som giver hende/ham gaver. Det er aldrig sundt at sammenligne sig selv med andre på den måde, for det resulterer ofte kun i én bestemt følelse og tankegang, i retning af:  ”Jeg er ikke værd at elske / dygtig nok / smuk nok / klog nok / osv…..Kender du det at blive rost for noget, som du har lavet eller gjort, og du svarer,,,, "tja, det er nu bare mad jeg laver - Ikke noget fancy" !!  Du kan være god til at lave mad - men dårlig til at tage imod ros. Når man har selvtillid, har man det over for bestemte områder i livet, med en følelse af, at der er noget, man er go’ til. Jeg er en GO` MOR / GO` FAR / GO` TIL AT LAVE MAD / GO` VENDINDE / GO` VEN. 


Selvtillid er baseret på de ydre ting, dine præstationer, din fremtoning, og om alt det som du viser dine omgivelser.  Er du en god veninde / ven  eller forælder, er du god i skolen og får gode karakterer  eller ros af din chef på jobbet, og ved du selv, at du er god til det – så har du en god selvtillid.  Men en god selvtillid og et højt selvværd hænger ikke nødvendigvis sammen.  Den person, der udadtil virker selvsikker og har overskud, kan sagtens føle sig forkert og utilstrækkelig indeni.

 

SELVVÆRD ER DET, DU ER!

Et lavt selvværd kan virkelig hæmme dig i at nå de ting, som du ønsker dig her i livet.  Det kan påvirke dine evner til at skabe gode relationer til andre mennesker, din evne til at knytte venskaber, opleve kærlighed, finde tilfredshed i et job og i at dyrke de interesser, du har.


Selvværd er den værdi, du giver dig selv som menneske.  Altså de ting du fortæller dig selv om dig selv.  Har du lavt selvværd, tænker du negative ting om dig selv.  For eksempel  "Jeg er et dårligt menneske og ingen kan lide mig "  og  " Der er ingen, der har lyst til at være sammen med mig ".Et godt selvværd er følelsen af, at du er noget værd som den person, du er.  Det er ikke noget andre kan se på dig, og det er ikke noget, du kan eller skal overbevise andre om, at du har.  Du hviler i dig selv og har det godt med dig selv.


Det kræver utrolig meget mod at indrømme over for sig selv, at nu er det på tide at tage tyren ved hornene.  At indse, at man ikke kan fortsætte som hidtil, og at man ønsker forandring i sit liv.  Der skal ske ét eller andet.  Nu sparker jeg mit selvværd i gang.  Jeg er så træt af at sammenligne mig med alt og alle.  Det første skridt er ofte det sværeste, men du er ikke alene om at have det sådan. 


Faktisk forholder det sig sådan, at størstedelen af alle de mennesker, som på en eller anden måde har det dårligt med sig selv, ikke gør noget ved det.  Nogle gange synes vi, at det er nemmere at lægge en dæmper på vores utilpashed med alkohol eller ved at være utro, spise mere, spise mindre, arbejde mere … listen over mulige flugtveje er lang.  For at opnå resultater er du nødt til at blive konfronteret med de sider af dig selv, som du måske har undertrykt i mange år. -  bevidst eller ubevidst.  Det kræver, at du er parat til at gå hele vejen.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.