Skilsmisse kan måske føre noget godt med sig!! READ MY STORY.

Skrevet d. 6-11-2017 13:28:35 af Hafdis Æ. Hougaard - Psykoterapeut, Coach, Parterapeut, Stresscoach, Skilsmissecoach

Ikke alle forhold eller ægteskaber holder, og det er bare nogle, som skal opløses. Coaching eller Parterapi kan være et fantastisk redskab til at få hjælp til at tackle hvordan og hvorledes det er bedst for alle parter at komme videre både sammen og hver for sig i kriser, på vej ud af krise, under en krise eller til at forebygge en krise.

 

Som 40-årig blev tæppet revet væk fra mig fra den ene dag til anden. Min mand ville skilles efter 19 år og var væk på nogle minutter, som om han blev spist af en ALIEN! Jeg var i gang med at lave mad og faldt helt sammen, så meget at jeg blev indlagt på den psykiatriske skadestue i CHOK.  JEG SÅ DET IKKE KOMME! Heller ikke vores børn, venner, familien. ”Havde han spist noget”??


Siden er der gået snart 13 år, og jeg har tilgivet min eksmand og mig selv. Jeg tog, meget tidlig i fasen, beslutning om, at vores 3 børn ikke skulle blive ofre mellem os, selvom jeg hadede manden og tænkte særdeles grimme tanker om ham. Jeg så ikke glæden ved livet, så intet positivt, kunne ikke spise og sove i lang tid. Mit liv, som jeg elskede, var blevet revet væk fra mig og mine, og vores drømme var blevet ødelagt. Trods min magtesløshed, krævede jeg dog af mig selv, at jeg skulle op EN DAG!!


I Danmark sker det hver dag: brud på grund af træthed i forholdet, utroskab, svigt, vi vokser væk fra hinanden, og det bliver kedeligt og trist både hos mand og kvinden. Det sker på alle mulige måder:  groft, voldsomt eller venligt, og den kan nemt blive skadelig for en selv, ens børn og familie.


Intet levende menneske, som så mig for 13 år siden, havde troet på, at jeg i dag kunne sige TAK til min eksmand for, at jeg har fået et fantastisk liv, en ny dejlig mand, og fælles har vi fem voksne børn, som alle trives med hinanden i respekt for hver deres historie.  Men intet af det kunne jeg uden hjælp: min største indrømmelse var nok, at jeg havde BRUG FOR HJÆLP. Selvom jeg opfattede mig som et selvstændigt menneske, kunne jeg ikke alt. Jeg måtte overgive mig til min negative tanker om mig selv og andre, min skyld og skam og starte ”fra fosterstilling” i samtaler med coaches og terapeuter.


I dag arbejder jeg selv som erfaren terapeut bl.a. på basis af en certificeret psykoterapeutuddannelse og personlige erfaringer. Jeg kan sagtens genkende at være langt nede og have svært ved at se vejen frem. Jeg ved også, der er hjælp at hente – både hvis forholdet mellem dig og din partner knaser, eller hvis forholdet er brudt, og DU VIL VIDERE i livet med kærlighed til dig selv og din omverden.

 

Hvis du kan genkende noget af overstående, kan du – helt uforpligtende – altid kontakte mig og dele din historie med mig. Så kan vi se, om vi skal aftale en samtale.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.