Psykolog? Nej tak!

Skrevet d. 31-10-2018 15:32:18 af Mikkel Ramskov - Coach, Mentor

"Du ville nok have godt af at snakke med en psykolog"

De fleste har prøvet enten at sige det, eller høre det sagt til en selv. Personligt har jeg prøvet begge sider. Det interessante er, at her deler vandene sig. På den ene side finder vi dem, der accepterer, at det er det rigtige skridt. På den anden side dem der næsten væmmes ved tanken. "Psykolog, nej tak ikke mig!". Eller måske mere almindeligt og formålsløst, "Ja ja det finder jeg lige ud af". Vi kender chancerne for at det sker. Igen, jeg har prøvet begge sider.


Hvorfor så bruge din tid på et indlæg, om dem der ikke vil til psykolog? Ganske simpelt af to årsager.


  1. Hvis du ikke vil til psykolog, har du ret. Eller som minimum retten til selv at bestemme. Som med de fleste andre ting her i livet, fungerer det kun hvis du tror på det. Men brug i stedet din energi og vilje på at finde en anden vej. Vil du gerne springe hurtigt frem til fremadrettede løsninger, kan coaching være en mulighed.
  2. Din ven, partner, kollega eller løbemakker, har gjort dig den tjeneste at påtale noget meget personligt. Det kræver mod og de bedste intentioner. Anerkend det ved at få rykket på problemet, eller risikér at jeres relation bliver udvandet og visner.

Fra ingen plan til god plan - hurtigt


Lad mig starte med at slå fast. "Ja" der findes lige så mange måder at være psykolog eller coach, som der findes bageopskrifter. Undskyld til jer der føler sig truffet, men "ja" det bygger på mine egne erfaringer (og fordomme).


Coaching har den cool feature, at du selv bestemmer hvor vi skal starte. Hvad vil du gerne have ud af det. Eksempel: "Jeg vil gerne reflektere over hvordan jeg bliver en mere cool far". Der kan være mange grunde til at du gerne vil være en mere cool far, som selvfølgelig kræver forskellige løsninger. Banker du dem hver weekend, er det en anden vej frem, end hvis du er for hurtig til at stikke dem en ipad. Men principielt kan man håndtere begge scenarier ens. Mængden af tid vi har sammen, påvirker selvfølgelig hvor detaljeret vi kan blive omkring hvad der skal ske. Men lad os for eksemplets skyld sige 20 minutter.


Her har coaching i min optik, en fordel fordi vi kan springe nogle mellemregninger over. Vi kan beslutte efter 5 minutter, at når du træder ud af døren, stopper du med at banke dine børn. Vi kan beslutte at du skal blive mere nærværende og skære ned på Ipad'en.


Så langt så godt, hvad mangler vi? Den sidste tid vi har sammen, bruges på at finde ud af hvad der skal til for at du kan ændre din adfærd. Skal du snakke med en psykolog om hvorfor du banker dine børn (måske, måske ikke). Skal du en tur i bokseklub eller melde dig selv til politiet, og vise dine børn det ikke er ok? Måske skal I en tur på legeplads, hver gang du foreslår Ipad'en. Eller indse at det nok ikke er det største problem, som er at du ikke er glad? Skal vi ses igen? Hvis lysten er der, er der god mening i at følge op. Finde det næste gode trin frem, og sikre det ikke bliver tilbage. Du kan også bare gå ud i livet, og ændre det du vil. Vi tror på dig!

Coaching skal rykke dig hurtigt

Som coach er jeg ofte lidt jaloux på psykologer, fordi deres ydelse har en stor genkendelighed. Alle ved hvad man laver hos en psykolog, om end mange sikkert har en forkert opfattelse. Som coach skal der forklares, eksemplificeres, hvor det for nogen stadig virker som et suttet bolche.


I min optik er coaching super relevant for dig der ikke vil til psykolog. Vi har redskaberne og viljen til hurtigt at sætte skub i dit liv, uden dikkedarer og lange ture ind i dit sind. Måske er det derfor du ikke vil til psykolog, måske noget helt andet. I alle tilfælde er du mere end velkommen til at booke en coachsession:)


Bedste hilsner


Mikkel Ramskov // Mankind Company

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.